Scortisoara beneficii

Postat de Luana in Condimente
1 Apr 2013
Scortisoara beneficii

Scortisoara este un condiment foarte popular originar din Sir Lanka sudul Indiei .
Acest ingredient are o multime de utilizari atat in bucatarie cat si in afara ei .

Ceaiul de scortisoara . Ceaiul de scortisora are efect de antioxidant, antimicrobial, antiinflamator, anti-tumoral.Reduce nivelul de de lipide in sange , mai ales in cazul celor bolnavi de diabet.

Creste puterea de concentare si memorare , asa ca tine un baton langa tine si niroase-l din cadn in cand. Pentru a incepe ziua mai energic presara putina pudra in cafea.

In mod traditional este folosita drept calmant pentru tratarea durerii.

Alunga moliile. Rupe 3-4 bete si amesteca cu o jumatate de cana de cuisoare. pune-le intr-un sacutel si si apoi in sifoniel.

Scortisoare este de asemenea si prietena regimurilor.Nu numai ca te ajuta sa slabesti intr-un mod pozitiv dar ajuta si la prevenirea diabetului .Stimuleaza eliberarea insulinei micsorand depunerile pe artere.Acest condiment previne instalarea oboselii dar si vulnerabilitatea la boli cronice, Are capacitatea de a reduce senzatia de foame facand ca alimentele sa zaboveasca mai mult in stomac.Poate fi presarata dimineata in bolul cu cereale, peste cafea, ceai , chir si peste un fruct etc.

Scortisoara calmeaza si tusea insa putini stiu si de acest beneficiu .Trateaza extremitatile reci , crampe musculare , dureri cauzate de raceala sau gripa .

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking