Sfânta Marina (17 iulie)

Postat de Zamfira in Cu de toate
6 Iul 2013
Sfânta Marina (17 iulie)

Este ziua în care ortodocşii o serbează pe Sfânta Marina, ce coincide cu ziua Sfintei Margareta. Despre această sfânta, în popor se credea că poate fi văzută jucând înaintea soarelui, chiar la apariţia primelor luciri ale răsăritului în ziua de 17 iulie.

La Sânta Marina se culeg şi ,,izma bună” (mentă) şi romaniţa (muşetelul).

Izma bună

(Menta, Mentha piperita L., fam. Labiatae)

O recunoaşteţi uşor, mai ales graţie parfumului ei deosebit de puternic şi de înviorător. Din această plantă se obţine mentolul, un analgezic şi un antiseptic foarte eficient.

Are o acţiune asupra sistemului nervos periferic, stimulează aparatul circulator. Dar cele mai importante virtuţi ale acestei plante se referă la faptul că rezolvă până şi cele mai crunte indigestii, fiind eficientă mai ales în cazul în care acestora le sunt asociate dureri gastro- intestinale.

Se recomandă sub formă de infuzie (10-30 de grame la litru de apă), 2-3 ceţti de ceai pe zi.

Romaniţa

(Anthemis nobilis L., fam. Compositae)

Muşeţelul nobil infloreşte pe tot timpul verii, iar în scopuri terapeutice se foloseşte partea aeriană, cu florile. Împreună cu menta, face minuni  în cazul crampelor stomacale şi previne meteorismul. Mai are şi efecte antifebrile.

Se administrează sub formă de infuzie, 15-30 de grame de plantă la un litru de apă, 3-4 ceşti de ceai pe zi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking