Slabeste asociind corect alimentele

Postat de ligia_hansyy in Dieta
6 Noi 2012

Asocierea adecvata a elementelor  poate ajuta organismul sa arda mai eficient grasimile,poate asigura absortia maxima a substantelor nutritive, a enzimelor si a proteinelor , poate preveni balonarea ,indigestia, constipatia ,crampele etc.

Problema consta in faptul ca unele  alimente se digera mai repede decat altele.Daca mancati un singur tip de alimente sau mai multe alimente asociindu-le corect , capacitatea dumneavoastra de digestie  si de descompunere eficienta a hranei , adica organismul nu retine fragmente de alimente  nedigerate , care sa se transforme apoi in bulgari de grasime sau in celulita.aceasta metoda este una dintre cele mai eficiente cai de slabire.

Alimentele se clasifica in 4 grupe :

Grupa 1 : PROTEINELE(carnea rosie ,carne de pasare ,branza ,peste ,oua ,lapte ,nuci, soia,iaurt,moluste si crustacee) produc sucuri acide si se digera foarte greu aproximativ 4 ore.

Grupa 2 : CARBOHIDRANTI(cerealele,paine,paste fainoase,faina , biscuiti, legumele cu amidon)produc sucuri digestive alcaline si se digera in 2 ore.

Daca veti consuma alimente din cele 2 grupe simultan enzimele si sucurile digestive se vor neutraliza , iar hrana nu va fi digerata eficient si vor intra in putrefractie in intestine producand gaze,indigestie.

Grupa 3: SALATELE SI LEGUMELE,radacinoasele,semintele, ierburile, condimentele si uleiurile din seminte.

Aceste alimente pot fi consumate atat cu alimentele din gr 1 cat si cu alimentele din gr 2 

Grupa 4 :FRUCTELE se digera in 30 de minute ,se consuma singure cu 30 min inainte de masa 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking