Supa de baza

Postat de Brindusa in Tipsuri
19 Dec 2010
Supa de baza

Ingredientele de baza ale acestei supe sunt oase 50% - legume 10% - apa 100%

Ingrediente:

  • 2,5 kg oase de vita
  • 5-6 l de apa rece
  • 250 g ceapa, taiata in 4
  • 125 g morcov, taiat mare
  • 125 g telina, taiata mare
  • 1 frunza dafin
  • 1 cuisoara
  • 1 tulpina patrunjel verde
  • 10 boabe piper

Oasele se taie la dimensiuni de 8- 10 cm, ca sa aibe o suprafata mai mare in contact cu apa.

Se spala si se pun intr-o oala mare cu apa. Se aduc la fierbere, apoi se fierb la foc foarte mic. Se ia cu mare grija spuma creata, de oricate ori e nevoie. Cand nu mai face spuma, adauga legumele si condimentele

Fierbe la foc mic (adica abia sa faca bulbuci) in jur de 6 ore. Daca apa scade si oasele sunt expuse, mai adauga apa, asfel incat oasele sa fie in apa. Aduna spuma formata ori de cate ori e nevoie.

Dupa acest timp strecoara supa printr-o sita foarte deasa, pune-o in cutii sau pungi sigilate si pastreaz-o la congelator.

Se pastreaza in frigider 2 zile, sau in congelator cateva luni.

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking