Tisane- Honeybush

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi
20 Ian 2013
Tisane- Honeybush

Iată-ne strânși încă o dată în jurul mesei plină de ceșcuțe a iubitorilor de ceai. Sunt convinsă că v-ați lăsat îmbiați de parfumul de miere care ne inundă acum simțurile și care v-a adus aici. Dar astăzi nu vom vorbi despre ceai, ci despre un tisane mai puțin cunoscut, Honeybush.

 Frățiorul mai mic al Rooibosului, Honeybush, provine dintr-o altă plantă, Cyclopia intermedia, însă structura farmacologică, precum și beneficiile sunt aproape identice, gustul său fiind asemănător cu cel al Rooibosului, chiar dacă ceva mai dulce. În plus, au aceeași arie geografică de răspândire, Africa de Sud.

Supranumele său, în traducere Tufișul din miere, provine de la mireasma dulce a florilor sale galbene, iar pentru a regăsi aroma și în tulpina care se folosește pentru producerea acestui produs similar cu ceaiul, procesul de fermentare este atent monitorizat și oprit la momentul potrivit.

 Aceast tisane se cultivă din plante sălbatice, iar pentru identificarea sa corectă sunt folosiți experți și abia apoi este recoltat. Tocmai de aceea este destul de rar și de puțin cunoscut.

Pentru infuzarea acestui tisane se folosește apă la 100 de grade și se infuzează până la 10 minute fără a deveni amar.

Pentru că este duminică, nu vreau să vă rețin prea mult cu vorbăria despre date tehnice, așa că vă invit să degustați ceașca dulce de Honeybush într-un mod cât mai plăcut. 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking