Tisane- Rooibos

Postat de Satisfyyourcravings in Bauturi
16 Ian 2013
Tisane- Rooibos

 

În traducere, rooibosul înseamnă tufiș roșu. Tocmai de aceea sunt persoane care îl numesc și ceaiul roșu. Desigur, rooibosul nu este ceai, ci tisane, produs similar cu ceaiul, care provine din arbustul cu acelaşi nume și care arată precum o mătură. Acesta creşte, mai ales, în munţii Cederberg  din Africa de Sud.

Există repere istorice încă din 1770, când exploratorii au raportat că populaţiile indigenie consumă o infuzie cu o culoare plăcută şi un gust delicious şi un parfumat delicat din frunzele ca nişte ace ale plantei Rooibos ( în latină: Aspalathus linearis). Metodele de prelucrare au rămas aceleaşi, însă acum procesul este automatizat.

Există două variante de Rooibos, cel fermentat şi cel nefermentat care nu diferă foarte mult ca produs finit.

Avantajele cele mai importante ale acestui tisane este că el conține substanțe similare cu ceaiul, polifenoli, vitaminele A, E, C, D, B1, B2, B3, B5 și minerale ca magneziu, fier, calciu, însă are un conținut minimal de teină/ cofeină, fapt care îl face potrivit pentru orice oră, precum și pentru copii și femei însărcinate. El îmbunătățește digestia, dar și ajută la decongestionarea vaselor de sânge.

Gustul acestei plante este unul alcalin, nu foarte parfumat. De aceea poate fi găsit, pe piață, în numeroase combinații cu fructe, frunze, uleiuri sau flori.

Fiind tisane, infuzarea este foarte simplă. Se foloseşte apă proaspătă la 100 de grade şi se infuzează până la 10 minute fără a deveni amar. Este foarte potrivit şi pentru ceaiurile cu gheaţă, dar şi pentru gătit (http://www.bucataras.ro/retete/shortbread-cu-rooibos-si-menta-marocana-37873.html).

Vă mulțumesc pentru vizită și vă invit și data viitoare în lumea parfumată  cu ceai!

În imagine: Rooibos Orange Peppermint- Rooibos fermentat cu mentă marocană, coajă de portocale, bucăţi de mere, flori de hibiscus, măceşe şi petale de floarea soarelui, din recoltă ecologică.

 

Citeste si:

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking