4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Acesti biscuti englezesti/ scotieni sunt perfecti pentru ceai si foarte apreciati pentru textura lor crocanta si gustul surprinzator. Am folosit un mix de Rooibos cu menta marocana (varianta foarte parfumata a izmei) si coaja de portocala.
Ingrediente
Mod de preparareSe amesteca faina cu sarea si zaharul pudra. Se adauga vanilia, apa, untul si "ceaiul". Se amesteca pana se formeaza un aluat omogen. Se rastoarna aluatul rezultat pe o bucata de folie alimentara si se modeleaza sub forma de cilindru cu diamentrul de 2 cm. Se impacheteaza strans la fel ca salamul de biscuiti si se introduce in frigider pentru minim 30 de minute. Se poate pastra si in congelator, daca doriti sa scurtati timpul. Important este ca aluatul sa aiba o structura ferma pentru a putea fi taiat. Dupa ce a expirat timpul de refrigerate/ congelare, se indeparteaza folia si se taie aluatul in felii de grosimea dorita ( in imagine, ~ jumatate de cm). Se aseaza biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distanta intre ei si se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade aproximativ 12-14 minute, pana cand marginile devin usor maronii. Se lasa la odihnit in tava 5 minute si apoi se transfera pe un grilaj de metal. Se pot pastra pana la o luna, in cutii inchise ermetic. Daca ti-a placut reteta noastra "Shortbread cu Rooibos si menta marocana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de gicuta69
Umplutura: Intr-un bol se mixeaza branza cu oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat si smantana. La sfarsit se adauga stafidele pe care le-am inmuiat in rom 20-30 de minute. Blat: Se separa...
Citeste continuareaPostat de sufletista
Clatite:intr-un bol adaugam ouale, laptele,ulei si amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam treptat faina amestecata cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, praful de copt.la final adaugam esenta de...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|