Costita de miel cu cartofi - a la Nigella

Postat de mihaelar63 in Oaie
25 Iul 2014 | 3767 vizualizari
Costita de miel cu cartofi - a la Nigella

Mi-a lasat gura apa cand am vazut reteta aceasta preparata de Nigella Lawson . Cum aveam miel de neam bun -Suffollk :D cu carne delicioasa am trecut la treaba .

Ingrediente

  • 1 kg costita miel
  • 1 kg cartofi [ nu foarte mari ]
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei mare rosu
  • 2 tije de telina
  • fulgi de chilli
  • menta marocana uscata
  • sare
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Spalati si portionati costita de miel .

Puneti la fiert cu un pahar de apa si putin ulei  costita , ceapa tocata marunt , menta si chili . Sarati .

Fierbeti carnea inabusit la foc mic sub capac .

In acelasi timp puneti la fiert in apa sarata  cartofii  in coaja .

Cand sunt fierti se scurg, se curata si se prajesc taiati in jumatate intr-o tigaie cu putin ulei .

Verificati daca costita este fiarta , adugati telina tocata, ardeiul cubulete  si ridicati capacul ca lichidul in exces sa sa se evapore .

Serviti costita rumena cu cartofi aurii  si mult patrunjel verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Costita de miel cu cartofi - a la Nigella" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpe de ied la cuptor

Postat de rocsi_1612

Pulpe de ied la cuptor

Carnea o parlim pe flacara aragazului apoi o spalam bine sub jetul de apa. Intr-un vas punem otetul, 2-3 litri de apa, carnea si o lasam sa stea in acest amestec 1-2 ore. Intr-o cratita...

Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de eumimi

Stufat de miel

Mai intai punem la fiert carnea de miel, doar cat sa dea in cateva clocote. Punem carnea fiarta intr-un vas de yenna sau intr-o tava, adaugam usturoiul tocat, bulionul dizolvat in apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2014, 12:30
bun bun
la 25.07.2014, 12:32
Daa , pentru Motan am pus deja vinul la rece
la 25.07.2014, 12:33
Azi am scos o pulpita ce va fi coapta in frunze de varza acra
la 25.07.2014, 12:57
Ce bine arata
la 25.07.2014, 13:00
Ce bine mai arata si asta!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking