Costițe de miel cu arome yemenite

Postat de Satisfyyourcravings in Oaie
21 Apr 2014 | 3943 vizualizari
Costițe de miel cu arome yemenite

O rețetă Jamie Oliver.

Ingrediente

  • 400 grame costițe de miel

Pentru marinată:

  • 2 căței de usturoi
  • 1 chili
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1 linguriță cumin
  • 1 linguriță coriandru
  • sare/ piper
  • ulei de măsline

Pentru sosul de iaurt:

  • 50 ml iaurt grecesc
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 1/3 castravete ras
  • 3 fire de mentă proaspătă, tocată
  • sare/ piper

Pentru sosul de roșii:

  • 1 roșie rasă
  • 1/2 chili, tocat
  • sucul de la 1/4 lămâie
  • 1 linguriță brânză Feta
  • sare/ piper
  • 1/2 linguriță pătrunjel tocat

Pentru sparanghel:

  • 1 legătură de sparanghel
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 mână alune de pădure
  • 1 linguriță cumin
  • sare

Mod de preparare

Cu ajutorul unui mojar, se transformă toate ingredientele pentru marinată într-o pastă omogenă și se ung costițele cu aceasta. Se marinează peste noapte. Se gătesc pe un grătar fierbinte, 4 minute pe parte. 

Se amestecă ingredientele pentru sosul de iaurt, respectiv pentru cel de roșii. 

Într-o tigaie, se prăjesc alunele împreună cu sare și cuminul, câteva minute, apoi se toacă grosier.

Sparanghelul se așează pe un grătar fierbinte și se gătește, întorcându-l pe toate părțile până devine ușor maroniu. Se ia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă până când sparanghelul devine lucios. 

Se așează costițele pe un platou împreună cu sparanghelul, se presară alunele și se servesc cu cele două sosuri. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Costițe de miel cu arome yemenite" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cubulete de carne cu piure de vinete

Postat de Lia1

Cubulete de carne cu piure de vinete

PREPARARE PIURE DE VINETE + SOS BECHAMEL Taiati vinetele in doua pe lungime. Crestati-le in romburi cu varful cutitului, adanc dar sa nu perforati coaja. Ungeti-le cu ulei deasupra. Se...

Citeste continuarea

Pulpa de miel cu mancarica de stevie si ou pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de madi_marin

Pulpa de miel cu mancarica de stevie si ou  pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Se spală carnea şi se şterge. Se condimentează cu amestecul special pentru miel, se pune în caserola de marinare împreună cu ceapa tocată, foaia de dafin, piper, vin şi apă...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2014, 16:11
la 21.04.2014, 16:26
la 21.04.2014, 16:44
Daca-s costite nu mai conteaza aromele ..
la 21.04.2014, 16:48
Delicioase!
la 21.04.2014, 17:49
super

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking