Friptura de miel

Postat de Sylvia in Oaie
22 Apr 2014 | 11438 vizualizari
Friptura de miel

Va prezint asa cum v-am promis friptura de miel facuta in acest an pentru masa de Paste, friptura de miel marinata 36 de ore, facuta la 140 de grade timp indelung. Am incercat sa o prepar altfel decat in ceilalti ani sa o las la marinat cu vin si ierburi aromate timp indelung si am facut-o la cuptor in doua etape , la 160 si apoi 140 de grade, timp de aproape 5 ore, a iesit deosebit de buna si frageda, fara sa exagerez probabil cea mai buna friptura de miel facuta vreodata.

Ingrediente

  • pulpa de miel
  • sare de mare
  • piper
  • ulei masline
  • vin alb
  • salvie
  • menta
  • cimbru
  • rozmarin
  • fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Am inceput totul de la o carne de foarte buna calitate , esentiala pentru a avea o friptura reusita. Am avut o pulpa de miel de 3 kg , am respectat pasii de condimentare, marinare si preparare si rezultatul a fost pe masura.

In prima etapa se amesteca sarea de mare cu piper boabe si cu ierburi aromate ( salvie, menta, rozmarin, busuioc ) se adauga fulgii de ardei iute, se mixeza intr-un mojar sau cu un mixer  cu  putin ulei si vin cam 200 ml si se freaca pulpa de miel cu acest amestec. Se infasoara pulpa de miel cu folie alimentara transparenta ca sa evitam contactul cu aerul si ca patrunda aromele in carne. Se lasa carnea la frigider timp de 24 de ore ( eu am coborat temperatura frigiderului la 1 grad, si am asezat carnea in partea de jos unde este cel mai rece) . 

Dupa 24 de ore se desface carnea, se aseava intr-un vas nemetalic si se improspateaza marinata. Adaugam in plus usturoi zdrobit si vin alb din belsug. Se acopera cu folie alimentara si se pastreaza vasul inca 12 ore la frigider.

In prima  faza se scoate pulpa de miel si se lasa la stors , se prajeste bine pe toate partile in ulei de masline aromatizat cu usturoi si cimbru verde, pana obtinem o culoare frumoasa. Se pune la cuptorul preincalzit la 160 de grade timp de 2 ore si 45 minute. 

Dupa acesta etapa se opreste coacerea si se lasa mielul la odihnit pret de cateva ore la rece, poate sta si o noapte intreaga. A doua etapa de coacere se face la 140 grade timp de 3 ore, intorcand pulpa de miel la fiecare 30 minute - o ora si completand cu vin alb ori de cate ori lichidul din tava scade. 

Se lasa sa se odihneasca minim 15 minute inainte de a fi servita, se serveste cu o garnitura dupa plac si cu un sos bun, am pus si reteta de sos pentru friptura de miel  http://www.bucataras.ro/retete/sos-pentru-friptura-de-miel-59195.html.  Va doresc spor la treaba si pofta buna, cu siguranta daca veti testa reteta o sa fiti incantati de rezultat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Postat de momo121

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul...

Citeste continuarea

Coaste de miel coapte la Multicooker Crock-Pot cu piure verde

Postat de katty

Coaste de miel coapte la Multicooker Crock-Pot cu piure verde

Punem coaste portionate intr-un vas cu capac si adaugam sare, piper, cimbru, oregano, usturoiul curatat si taiat felii, boiaua si vinul si amestecam bine. Punem capacul si dam la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2014, 18:18
am venit si eu cu mielul
la 22.04.2014, 18:21
cat de super arata!nu mananc miel dar de la tine as gusta
la 22.04.2014, 18:22
Sylvia , mielul tau seamana in mare parte cu al meu . Tot cam atat l-am marinat si eu . Am folosit o parte din ingrediente si l-am preparat la foc mic aproximativ 3 ore . sa fie teepatie la mijloc ?
la 22.04.2014, 18:23
super !
la 22.04.2014, 18:24
bun bun

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking