Miel in stil persan

Postat de mihaelar63 in Oaie
27 Apr 2020 | 1882 vizualizari
Miel in stil persan

 Aceasta reteta de miel este preluata de la Chef Ariana Bundy. Emisiunile culinare ,,Gastronomie iraniana cu Ariana "' sunt fascinante. Am admirat delicatete si pricepera renumitei realizatoare cat si preparatele cu aroma orientala. Pentru ca nu am avut vas tajine, am folosit vasul roman.

Ingrediente

  • 2.5 Kg miel- picior, gat, coastita
  • 100 ml ulei masline
  • 10 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 2 lamai uscate
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingurita pudra de curcuma
  • 1 lingura menta uscat
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1 lingurita piper cu lamaiie
  • patrunjel verde tocat [reteta prevedea coriandru verde ]
  • sare

Mod de preparare

  1.  Bucatile de miel se curata si se spala foarte bine.
  2. Din pasta de rosii, uleiul de masline, curcuma, sare, boia, piper si menta se prepara o pasta.
  3. Cu pasta condimentata se unge carnea de miel si se lasa la marinare uscata cateva ore.
  4. Asezati carnea marinata in vasul roman [ care a fost tinut in apa, ca sa nu se crape la cuptor] .
  5. Printre carne, distribuiti felii de ceapa, catei de usturoi si lamaia uscat, taiata.
  6. Puneti o cana de apa si capacul peste vasul roman.
  7. Se da vasul la cuptor timp de 3 ore la 180 grade C.
  8. In ultima jumatate de ora se scoate capacul si se lasa friptura sa se rumeneasca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel in stil persan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Retete similare

Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de merisor67

Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Preparam mai intai marinata. Amestecam otetul balsamic cu sosul de soia, adaugam condimentele si sarea si cu acest amestec masam bine carnea de pe oase, apoi punem oasele in caserola pentru...

Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de comanligia

Friptura de miel

Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate. Am  spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2020, 20:12
la 27.04.2020, 20:14
la 27.04.2020, 20:17
Wow, wow cum ti-a iesit!
la 27.04.2020, 20:30
la 27.04.2020, 20:42
Nu știu cum este cel persan, dar sper că este la fel ca la noi, că tare mult îmi place...!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking