Miel Dijonnaise

Postat de Sidy in Oaie
21 Apr 2011 | 4819 vizualizari
Miel Dijonnaise

Ingrediente

  • Un cotlet de miel cu os cu tot,
  • ulei,
  • mustar gros (Dijon ),
  •  1 cana pesmet ,
  • 1 lingurita cimbru,
  • 3 linguri de unt topit,
  • sare si piper.
  • Pentru garnitura :
  • 1 kg cartofi,
  • 1 capatina usturoi,
  • 1/2 cana lapte ,
  •  1/2 cana unt,
  • 1/2 kg varza de Bruxelles ,
  • 1 lingurita zahar,
  • sare si piper.

Mod de preparare

Cotletul dat prin ulei, sare si piper se prajeste in ulei intr-o tigaie. Apoi se acopera cu un strat grosut cu mustar.

Pesmetul se amesteca cu cimbrul si se pune peste cotletul cu mustar.

Se unge o tava ,se aranjeaza cotletul intreg si se da la cuptor pentru aproximativ 20-25 min .

Dupa 5 min dupa ce este fript se portioneaza.
Garnitura se prepara astfel :

Cartofi se fierb ca si pt pireu.

Usturoiul pisat se caleste o idee in unt, se amesteca impreuna cu laptele cald si 1/2 cana unt sare si piper ,dupa care se pun peste piureul de cartofi si se invirte bine,bine.
Varza curatata si spalata se taie in 4 si se inabusa in unt .O lingura cu unt cu o lingurita de zahar si o linguruta de pasta de ardei se fac intr-o tigaie si cu acest sos vom acoperi putin varza calita in momentul servirii.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel Dijonnaise" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de miel cu garnitura de orez

Postat de eumimi

Friptura de miel cu garnitura de orez

Taiem ceapa rondele si o punem la calit in ulei incins. Adaugam orezul si mai lasam 4-5 minute sa se patrunda putin, adaugam apa si sare dupa gust si lasam la fiert. Carnea de miel o punem...

Citeste continuarea

Tocanita de miel cu cartofi si mazare

Postat de katty

Tocanita de miel cu cartofi si mazare

Spalam carnea de miel, o curatam de pielite si o portionam. O punem intr-un vas, adaugam vinul, piperul boabe si foile de dafin. Lasam carnea  la rece pana a doua zi. O intoarcem din cand in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.04.2011, 15:32
ceva minunat
la 21.04.2011, 15:33
la 21.04.2011, 16:25
woooooow! ce frumos e!
la 21.04.2011, 16:26
ce frumos
la 21.04.2011, 17:15
foarte bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking