Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

Postat de radu_popovici in Oaie
13 Apr 2012 | 5999 vizualizari
Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci

Se apropie Pastele si vreau sa va propun un preparat potrivit acestei ocazii, pus bine in valoare de vinurile excelente de la WineRo. Reteta este delicioasa si mai simpla decat pare.

Ingrediente

  • 1 bucata cu 6 cotlete de miel, sau berbecut (circa 600 g)
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 2 lingurite de praf de usturoi
  • 1 lingurita de amestec Herbes de Provence
  • 2 linguri de mustar iute
  • 3 linguri de amestec de seminte si alune (seminte de susan, seminte de in, alune tocate etc)
  • 3 linguri de pesmet
  • 4-5 linguri de ulei de masline, sau cat este nevoie
  • 2 cartofi dulci, circa 600 g in total, curatati de coaja si taiati cubulete
  • 150 ml lapte cald, sau cat este nevoie
  • 3-4 linguri de unt
  • salata de cruditati (rosii, castravete, ardei gras)

Mod de preparare

Se curata bine (french trimming) cotletul, indepartand grasimea in exces si curatand capetele coastelor. Se intinde cotletul pe suprafata de lucru, cu partea carnoasa in sus. Se asezoneaza cu sare, piper, usturoi praf si Herbes de Provence.
Se incinge cuptorul la 200-210 °C.

Se incinge o tigaie, la foc iute. Se adauga 2 linguri de ulei de masline si se rumeneste cotletul cat mai uniform, timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Se scoate din tigaie si se asaza pe un platou sau tava de copt, captusita cu o bucata de folie metalica.

Se amesteca intr-un castron mixtura de seminte cu pesmet, sare, piper si restul de ulei. Se unge cotletul pe partea carnoasa cu mustar. Se preseaza mixtura de pesmet pe partea unsa, cu grija, ca sa adere la suprafata cotletului. Se transfera tava in cuptor si se gateste cotletul 20-25 de minute. Se scoate apoi cotletul din tava si se lasa la odihna minim 10 minute, pe un fund de tocat, sau pe un grilaj metalic asezat deasupra unei farfurii.

Intre timp se fierb molcom cubuletele de cartofi in apa cu sare. Se scurge apa. Se sfarama cartofii cu 3-4 linguri de unt si alte 3-4 linguri de lapte, sau cat este nevoie ca sa atinga consistenta dorita.

Se servesc cotletele cu piure de cartofi dulci si salata de cruditati. Si vin, bineinteles.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Retete similare

Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de diaconta

Pulpa de miel la cuptor, cu legume caramelizate pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pulpa de miel am spalat-o si apoi am tamponat-o cu un servet de hârtie. Am amestecat condimentele si le-am presarat peste carne. In caserola pentru marinare,am pus...

Citeste continuarea

Friptura de miel in stil marocan

Postat de simona72

Friptura de miel in stil marocan

Carnea de miel se spala bine, avand grija sa nu fie ramase fire de par din blana animalului. Se portioneaza si se tamponeaza carnea cu brosoape de hartie pt a absorbii surplusul de apa. Se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 13.04.2012, 10:38
cat de bn arata,vreau si eu
la 13.04.2012, 11:05
la 13.04.2012, 13:43
bine arata
la 13.04.2012, 16:51
bun si arata asa de bine
la 13.04.2012, 19:25
foarte bun

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking