Ingrediente
- 1 jumatate de miel
- 100 g bacon
- 1 capatana de usturoi
- 2 fire de usturoi verde
- 200 ml vin
- sare
- piper
- busuioc
- cimbru
- pentru marinata:
- 2 litri de apa
- 3 linguri sare
- 100 ml vin
- 50 ml ulei de masline
- 2 linguri mustar
- 5 catei usturoi
- 2 foi dafin
- coaja rasa de la o lamaie
- rozmarin
- cimbru
- 10 boabe piper
Mod de preparare
Pentru marinata, amesteci ingredientele de mai sus. Asezi carnea de miel intr-un vas intins si torni amestecul peste ea, apoi acoperi cu un capac sau cu o folie de plastic, astfel incat sa fie total acoperita carnea. Introduci vasul in frigider si-l lasi pana a doua zi (cel putin 12 ore). Daca timpul nu-ti permite, atunci lasa carnea la marinat, cel putin 2-3 ore.
Scoti carnea din marinata, o impanezi cu felii de usturoi si de bacon si o pui in tava, apoi o stropesti cu ulei de masline si o presari cu cimbru, busuioc, piper si sare dupa gust.
Torni in tava restul de ulei si 2 cani cu apa si introduci tava in cuptor la foc mediu. Din 20 in 20 de minute, scoti tava, stropesti carnea cu sos si o intorci, ca sa se rumeneasca frumos.
Dupa ½ ora scoti tava, torni vinul si presari usturoiul verde, in prealabil tocat marunt. Continui sa coci carnea, pana se rumeneste frumos si se patrunde, avand grija sa o stropesti cu sos, din 20 in 20 de minute.
O servesti cu salata de sfecla cu hrean sau salata verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|