Izmir köftesi - chiftele turcesti din carne de miel

Postat de eumimi in Oaie
28 Oct 2018 | 3494 vizualizari
Izmir köftesi - chiftele turcesti din carne de miel

Cele mai gustoase chiftelute sunt astea din carne de miel. Poate si unde este un gust nou pentru noi mi se par atat de gustoase... M-am insirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/zmir-kftesi-15413.html doar ca eu am renuntat la pesmet si la rosii si am adaugat in schimb mai multa ceapa. 

Ingrediente

  • 500 g carne de miel
  • 2 cepe
  • 5-6 cartofi medii
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • oregano

Mod de preparare

Tocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti. Punem intr-o tigaie uleiul si pasta de tomate, le lasam pe foc 5-6 minute, apoi adaugam 200 ml apa, sare si oregano si mai lasam 4-5 minute pe foc. Cartofii ii curatam si ii taiem in 4 pe lungime. Punem cartofii intr-un vas termorezistent si ii stropim cu ulei de la sos pentru a prinde o culoare frumoasa. Punem deasupra cartofilor chiftelele si in mijloc turnam sosul de rosii.

Dam la cuptor pentru 60 de minute, la 200 de grade C sau pana cand sunt cartofii bine copti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Izmir köftesi - chiftele turcesti din carne de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti. Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se...

Citeste continuarea

Drob din organe de miel cu piept de pui

Postat de katty

Drob din organe de miel cu piept de pui

Curatam organele de pielite si resturi si le taiem in bucati mai mici. Punem la foc o oala cu apa, adaugam putina sare si cand fierbe punem pe rand pieptul de pui, apoi organele de miel. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2018, 13:29
la 28.10.2018, 13:31
Cred ca au fost delicioase!
la 28.10.2018, 13:47
la 28.10.2018, 13:49
Inca sunt Mirela, este in meniul de azi!
la 28.10.2018, 13:49
Multumesc mult!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking