Ingrediente
- 500 g carne de miel
- 2 cepe
- 5-6 cartofi medii
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri pasta de tomate
- sare
- piper
- patrunjel
- oregano
Mod de preparare
Tocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti. Punem intr-o tigaie uleiul si pasta de tomate, le lasam pe foc 5-6 minute, apoi adaugam 200 ml apa, sare si oregano si mai lasam 4-5 minute pe foc. Cartofii ii curatam si ii taiem in 4 pe lungime. Punem cartofii intr-un vas termorezistent si ii stropim cu ulei de la sos pentru a prinde o culoare frumoasa. Punem deasupra cartofilor chiftelele si in mijloc turnam sosul de rosii.
Dam la cuptor pentru 60 de minute, la 200 de grade C sau pana cand sunt cartofii bine copti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Izmir köftesi - chiftele turcesti din carne de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|