Izmir köftesi - chiftele turcesti din carne de miel

Postat de eumimi in Oaie
28 Oct 2018 | 3520 vizualizari
Izmir köftesi - chiftele turcesti din carne de miel

Cele mai gustoase chiftelute sunt astea din carne de miel. Poate si unde este un gust nou pentru noi mi se par atat de gustoase... M-am insirat de aici https://www.bucataras.ro/retete/zmir-kftesi-15413.html doar ca eu am renuntat la pesmet si la rosii si am adaugat in schimb mai multa ceapa. 

Ingrediente

  • 500 g carne de miel
  • 2 cepe
  • 5-6 cartofi medii
  • 3 linguri de ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • oregano

Mod de preparare

Tocam carnea de miel impreuna cu ceapa la robotul de bucatarie sau la masina de tocat. Adaugam sare, piper si patrunjel verde tocat. Formam chiftelele alungite, de forma micilor romanesti. Punem intr-o tigaie uleiul si pasta de tomate, le lasam pe foc 5-6 minute, apoi adaugam 200 ml apa, sare si oregano si mai lasam 4-5 minute pe foc. Cartofii ii curatam si ii taiem in 4 pe lungime. Punem cartofii intr-un vas termorezistent si ii stropim cu ulei de la sos pentru a prinde o culoare frumoasa. Punem deasupra cartofilor chiftelele si in mijloc turnam sosul de rosii.

Dam la cuptor pentru 60 de minute, la 200 de grade C sau pana cand sunt cartofii bine copti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Izmir köftesi - chiftele turcesti din carne de miel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de gaby_d

Friptura de miel la cuptor pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Pregateste caserola de marinare Food Saver. Intr-un bol amesteca mustarul cu putina bere. Omogenizeaza. Adauga restul de bere, sosul de de soia, rozmarinul, menta, sare si piper dupa gust....

Citeste continuarea

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de gaby_d

Pulpa de miel fiarta in vin pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Am incercat 4 variante de marinare a mielului - in vin alb, rosu, bere si lamaie. Preferata mea a fost berea ;). A iesit cea mai grozava carnita, desi absolut toate 5 retete cu miel au fost...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2018, 13:29
la 28.10.2018, 13:31
Cred ca au fost delicioase!
la 28.10.2018, 13:47
la 28.10.2018, 13:49
Inca sunt Mirela, este in meniul de azi!
la 28.10.2018, 13:49
Multumesc mult!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking