Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Postat de momo121 in Oaie
11 Noi 2021 | 2776 vizualizari
Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

O friptura frageda si usor de facut...ce sa mai zic de timpul stat in bucatarie!!! ;) 

Ingrediente

  • 7 cotlete de miel
  • 150 ml de vin rosu
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2 lingurite cu otet din vin
  • 6 catei mici de usturoi, taiati rondele
  • oregano uscat
  • o lingura cu miere
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul taiat rondele. Amestecam bine, iar in acest amestec adaugam bucatile de cotlet de miel, dar sa fie bine acoperite pentru a se marina uniform. Acoperim caserola si dam la frigider pentru minim 2 ore. 

Daca puteti si aveti timp sa le mai intoarceti pentru a se marina cat mai bine!!!


Dupa ce s-a marinat scoatem bucatile de cotlet la temperatura camerei, dar sa fie acoperite si o lasam asa cam jumatate de ora.   Mierea o punem peste marinada si amestecam bine. Incingem grillul si punem bucatile de cotelet la foc mare cam 5-6 minute, le ungem cu sosul de la marinada de 2-3 ori, intoarcem pe cealalata parte si procedam la fel. Cand sunt gata, le scoatem pe o farfurie si lasam 10 minute acoperite cu hartie de copt.  Noi am servim cu garnitura de cartofi gratinati la cuptor si sos de piper!

  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de miel cu cartofi copti

Postat de Dya

Friptura de miel cu cartofi copti

Se spala carnea foarte bine. Se asaza intr-un vas incapator si se condimenteaza din plin cu usturoi (tocat sau pisat), mix de piper boabe, sare, ardei iute, rozmarin, busuioc si cimbru uscat. Se...

Citeste continuarea

Friptura de miel

Postat de Sylvia

Friptura de miel

Am inceput totul de la o carne de foarte buna calitate , esentiala pentru a avea o friptura reusita. Am avut o pulpa de miel de 3 kg , am respectat pasii de condimentare, marinare si preparare si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2021, 16:13
Chiar mi-a poftă...!
la 11.11.2021, 16:29
la 11.11.2021, 16:53
la 11.11.2021, 17:22
Delicios!
la 11.11.2021, 17:59
Bun!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking