Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Postat de momo121 in Oaie
11 Noi 2021 | 2849 vizualizari
Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

O friptura frageda si usor de facut...ce sa mai zic de timpul stat in bucatarie!!! ;) 

Ingrediente

  • 7 cotlete de miel
  • 150 ml de vin rosu
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2 lingurite cu otet din vin
  • 6 catei mici de usturoi, taiati rondele
  • oregano uscat
  • o lingura cu miere
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul taiat rondele. Amestecam bine, iar in acest amestec adaugam bucatile de cotlet de miel, dar sa fie bine acoperite pentru a se marina uniform. Acoperim caserola si dam la frigider pentru minim 2 ore. 

Daca puteti si aveti timp sa le mai intoarceti pentru a se marina cat mai bine!!!


Dupa ce s-a marinat scoatem bucatile de cotlet la temperatura camerei, dar sa fie acoperite si o lasam asa cam jumatate de ora.   Mierea o punem peste marinada si amestecam bine. Incingem grillul si punem bucatile de cotelet la foc mare cam 5-6 minute, le ungem cu sosul de la marinada de 2-3 ori, intoarcem pe cealalata parte si procedam la fel. Cand sunt gata, le scoatem pe o farfurie si lasam 10 minute acoperite cu hartie de copt.  Noi am servim cu garnitura de cartofi gratinati la cuptor si sos de piper!

  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Friptura de miel

Postat de panacris

Friptura de miel

Șira spinării se curăță și se așază într-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile, slănina, usturoiul și ceapa și pune peste...

Citeste continuarea

Stufat de miel

Postat de eumimi

Stufat de miel

Mai intai punem la fiert carnea de miel, doar cat sa dea in cateva clocote. Punem carnea fiarta intr-un vas de yenna sau intr-o tava, adaugam usturoiul tocat, bulionul dizolvat in apa si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2021, 16:13
Chiar mi-a poftă...!
la 11.11.2021, 16:29
la 11.11.2021, 16:53
la 11.11.2021, 17:22
Delicios!
la 11.11.2021, 17:59
Bun!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking