Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

Postat de panacris in Oaie
22 Iul 2018 | 3615 vizualizari
Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

''Provocarea GastroArt'' chiar m-a provocat. Provocarea continua cu ardei umpluți a la 1913. Chiar m-am mobilizat, am scos ceva, carne de miel de la congelator, să o prepar atlfel, decât în mod obișnuit!  Am avut un pic de emoții, dar finalul, a fost foarte savuros! Spor și poftă bună!  

Ingrediente

  • Carne de miel cca. 300 g
  • Ardei kapia 1 bucată
  • Ceapă roșie 1 bucată
  • Ulei de măsline extravirgin 1 lingură
  • Sare de mare
  • Piper proaspăt măcinat
  • Ulei de măsline cca. 2 linguri
  • Verdețuri din grădină cca. 2 linguri
  • Orez indian fiert cca. 100 g

Mod de preparare

“Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și piper pisat; așează la loc capacele; așează-i în tingire cu puțină untură. “ asta-i descrierea si provocare lui Cosmin ;)

Cam așa am pregătit și eu ;) Carnea de miel tocată, s-a călit împreună cu ceapa roșie, uleiul de măsline și orezul indian deja fiert ( noh, aici, cred că am cam depășit tradiția, dar așa am simțit pe moment!)  apoi l-am asezonat de sare și piper proaspăt măcinat, bonus verdețurile de grădină ;) Ardeiul kapia l-am umplut cu amestecul de carne și mirodenii, apoi l-am pus într-un vas tremorezistent, l-am stropit cu puțin ulei de măsline și l-am pus la copt în cuptorul preîncins, neacoperit, ptr cca. 15 minute.

Am vrut să adaug și un pic de brânză rasă, așa am văzut la machedoni, dar sincer, nu a avut nevoie de nimic, doar de poftă bună ;) P.S. Nici măcar smăntâna clasică, ce o folosim noi ardelenii, la ardeii umpluți, nu i-am simțit lipsa ;)

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pulpa de miel la tava

Postat de Adrian2016

Pulpa de miel la tava

       Am spalat carnea de miel sub un jet de apa rece si am curatat-o de pielita. Intr-un castron am pus cele 2 linguri de unsoare si am adaugat celelalte ingrediente. Am...

Citeste continuarea

Coaste de miel la cuptor pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de gaby_d

Coaste de miel la cuptor pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Pregateste coastele de miel, aparatul de vidat Food Saver si caserola pentru marinare Food Saver . Intr-un vas amesteca toate ingredientele pentru marinare cu exceptia mierii. Unge cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.07.2018, 19:23
Bafta!
la 22.07.2018, 19:34
Multumesc draga mea Nu-i vorba de premiu, e vorba doar de provocare și sa probăm altceva Chiar e o provocare!
la 22.07.2018, 19:40
Buni, ardeii umpluți, chiar și pe vremea lui Cuza...!
la 22.07.2018, 20:09
Cu carne de miel nu am mancat niciodata, dar sigur a iesit ceva tare bun!
la 22.07.2018, 20:11
Așa am zis și eu Mirela, chiar inedit

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking