Ingrediente
- Carne de miel cca. 300 g
- Ardei kapia 1 bucată
- Ceapă roșie 1 bucată
- Ulei de măsline extravirgin 1 lingură
- Sare de mare
- Piper proaspăt măcinat
- Ulei de măsline cca. 2 linguri
- Verdețuri din grădină cca. 2 linguri
- Orez indian fiert cca. 100 g
Mod de preparare
“Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și piper pisat; așează la loc capacele; așează-i în tingire cu puțină untură. “ asta-i descrierea si provocare lui Cosmin ;)
Cam așa am pregătit și eu ;) Carnea de miel tocată, s-a călit împreună cu ceapa roșie, uleiul de măsline și orezul indian deja fiert ( noh, aici, cred că am cam depășit tradiția, dar așa am simțit pe moment!) apoi l-am asezonat de sare și piper proaspăt măcinat, bonus verdețurile de grădină ;) Ardeiul kapia l-am umplut cu amestecul de carne și mirodenii, apoi l-am pus într-un vas tremorezistent, l-am stropit cu puțin ulei de măsline și l-am pus la copt în cuptorul preîncins, neacoperit, ptr cca. 15 minute.
Am vrut să adaug și un pic de brânză rasă, așa am văzut la machedoni, dar sincer, nu a avut nevoie de nimic, doar de poftă bună ;) P.S. Nici măcar smăntâna clasică, ce o folosim noi ardelenii, la ardeii umpluți, nu i-am simțit lipsa ;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|