Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

Postat de Bucataras in Oaie
22 Apr 2019 | 417 vizualizari

Ai pofta de ceva mega bun? Atunci orice vorba-i de prisos. Hai sa trecem la treaba! M-am gandit sa te rasfat cu niste cotlete de berbecut servite alaturi de niste cartofi la cuptor foarte, foarte aromati!

Ingrediente

  • 2 bucati de avocado coapte
  • 1 lime
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 ardei iute (mai mult sau mai putin, in functie preferinta)
  • 1 varf de cutit de Chimion
  • putin ulei de masline extravirgin
  • 1 rosie potrivita (sau 2 mai mici)
  • 6 cotlete de berbecut
  • Pentru marinada:
  • 5 frunze proaspete de menta
  • 100 ml ulei de Masline
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml fresh de portocale
  • 100 ml vin rosu demisec
  • 1/2 lingura de miere
  • Pentru pregatirea cotletelor:
  • 15 ml ulei de masline
  • 10 g de unt
  • 1 crenguta de Rozmarin
  • 40 ml de vin rosu
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru garnitura:
  • 4 cartofi taiati
  • 5 catei de Usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 4 fire de Rozmarin
  • 1/2 lingurita de cimbru uscat
  • 1 lingurita de boia dulce

Mod de preparare

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt.
Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de condimente, rozmarinul proaspat si usturoiul.
Pune-i intr-o tava de cuptor, iar in coltul acesteia adauga apa si vinul alb.
Incinge bine cuptorul la 180 de grade si introdu tava inauntru.
Cand sunt aproape gata, muta-i pe raftul de sus al cuptorului si actioneaza functia grill, sau pur si simplu cresteti temperatura pentru a-i gratina frumos, pentru a-i rumeni.
Zdrobeste bine frunzele de menta impreuna cu usturoiul si adauga deasupra uleiul de masline.
Unge bine cotletele de berbecut si adauga apoi 100 ml de vin rosu, fresh-ul de portocale si mierea.
Acopera-le cu o folie de plastic si lasa-le la marinat in frigider cat se fac cartofii. Pentru un rezultat si mai bun iti sugerez sa le lasi cu o seara inainte la marinat.
Adauga 15 ml de ulei de masline si untul intr-o tigaie antiaderenta.
Soteaza cca 2-3 minute pe fiecare parte cotletele de berbecut adaugand sare si piper.
Stinge-le cu restul de vin rosu ramas.
Lasa-le cca 5 min la odihnit pentru a se aseza sucurile din interior, apoi serveste-le alaturi de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Stufat de miel

Postat de Ela68

Stufat de miel

Carnea se spala si se pune la calit in uleiul incins. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele fete.   Se adauga o cana de apa si sare si se lasa sa fiarba cu capacul pus, cam jumatate de ora....

Citeste continuarea

Miel de Pasti

Postat de mihaelar63

Miel de Pasti

Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat  carnea bucati mai mari  Dupa ce am condimentat am portionat bucatile  mai mici. Portionata carnea se...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 22.04.2019, 16:22
bune bune
la 22.04.2019, 16:33
la 22.04.2019, 16:50
Apetisante și chiar merită încercat...!
la 22.04.2019, 17:20
Ce bine arata!
la 22.04.2019, 17:25
Ce ispita! Arata delicios!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking