Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Postat de Sylvia in Oaie
2 Mai 2016 | 12506 vizualizari
Pulpa de miel gatita la 140 de grade

Vreau sa va prezinta o reteta deosebita, care cere rabdare si daruire dar raspalateste cu rezultatele, cel mai bun miel "slow cooked" timp de 8-9 ore la 140 de grade celsius, in 2 etape cu o noapte de odihna intre etape . Am folosit condimente brute preparate de mine, sare de mare, vin rosu pentru marinare si gatire si o pulpa de miel bio fermier, de cea mai buna calitate. "Retete de Pasti"

Ingrediente

  • o pulpa de miel de picior posterir de 2-3 kg
  • vin rosu demi sec
  • sare de mare
  • rozmarin
  • cimbru
  • marar uscat
  • nucsoara
  • fulgi ardei iute
  • 2-3 cuisoare
  • cateva seminte de coriandru
  • ulei de masline
  • ceap
  • morcov
  • tija de telina
  • rozmarin verde
  • usturoi

Mod de preparare

     Povestea incepe cu pregatirea condimentelor si a mielului , pulpa se spala si se sterge si se lasa sa ajunga temperatura camerei ca sa nu cream un soc termic la gatire. Intr-un mojar punem condimentele : rozmarin, cimbru uscat, marar uscat, cateva seminte de coriandru, cateva cuisoare, fulgi de ardei iute. Ca sa le putem amesteca adaugam sare de mare bruta si pe omogenizam/macinam bine dupa care se adauga un fir de nucsoara rasa ( asta e un secret ) . 

   Mielul se umezeste cu putin vin si se freaca cu condimente, se face o marinada cu vin rosu si putin ulei de masline si se lasa carne ala rece macar 12 ore , se intoarce macar de cateva ori sa se patrunda carnea bine.

   A doua zi se scoate mielul si se lasa sa ajunga temperatura camerei, intr-o tigaie incinsa bine adaugam putin ulei de masline si rumenim bine mielul pe toate partile sa faca o crusta aurie, acest procedeu ne asigura si culoarea dorita si formeaza o crusta care retina sucurile carnii in interior.

  Se face un "pat" de legume, morcov, tija de telina, usturoi care va aromatiza friptura si va tine carnea deasupra sucului de gatire in  plus. Se asezeaza carnea peste legume, se adauga peste restul de la marinada, putin ulei de masline, sare de mare si este gata pentru cuptor. Se acopera cu un capac sau o folie de aluminiu ca sa etansizam continutul si se da la cuptor la 140 de grade pentru 4-5 ore. 

  A doua zi dupa o noapte de poposit in frigider se reia gaitul la cuptor la 140 de grade inca 4-5 ore in functie de cantitate, carnea se inchide la culoare dar este gata cand este moale si nu mai opune rezsietnta cand o presam. 

   Se scoate din cuptor, se lasa la odihnit cateva minute, se pensuleaza cu sucul de gatire pentru luciu si se serveste cu ce garnitura doriti. 

  Daca ati respectat asezonarea is timpii de gatire o sa obtineti cea mai suculenta si moale friptura de miel din lume :) si munca si aromele isi vor fi atins scopul. Va doresc pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel gatita la 140 de grade" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Friptura de miel

Postat de MotanLaOale

Friptura de miel

Pulpa de miel se curata si se spala bine. Intr-o tava se pune uleiul si pulpa si se unge bine cu ulei. Se presara vegeta, boia, piper si se pune un pahar cu apa stropind si pulpa. Se...

Citeste continuarea

Pulpa de miel la cuptor

Postat de mirela0911

Pulpa de miel la cuptor

Se spala bine pulpa de miel, apoi se curata de pielite si grasimea in exces. Se cresteaza apoi pe o parte si pe cealalta in mai multe locuri. Se prepara o marinada din 150 ml ulei, 200 ml vin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2016, 21:24
o minunatie!!!!
la 02.05.2016, 21:29
Arata tare bine!
la 02.05.2016, 21:48
Cât de buna o fi fost!
la 02.05.2016, 21:54
la 02.05.2016, 22:07
ma bucur ca va place

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking