Ingrediente
- 4-5 cotlete de berbecut
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei aromat cu rozmarin
- sare, piper
- rozmarin uscat
Sos de menta:
- o mana frunze proaspete de menta
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri apa
- sare, piper
Mod de preparare
Cotletele de berbecut se curata de grasime, se spala si se usuca cu servet de hartie. In mojar se piseaza usturoiul cu sare si piper si se amesteca cu rozmarin si uleiul aromatizat. Eu am pus in doua sticlute ulei de masline, intr-una am pus 3 catei de usturoi sfaramati putin si intr-una o crenguta proaspata de rozmarin. In cateva zile uleiul era aromatizat si numai bun de folosit la diverse preparate. Cu amestecul de ulei si usturoi se ung cotletele de berbecut pe ambele parti si se lasa 30 de minute la rece.
Se incinge o tigaie grill, se pun cotletele la fript 2-3 minute pe fiecare parte. Se transfera apoi intr-un vas pentru cuptor si se pun la foc potrivit, in cuptor preincalzit, timp de 10 minute. Se verifica des si se intorc pe partea cealalta, sa nu se ususce si se stropesc cu zeama lasata. Se scot si se tin acoperite 10 minute.
Intre timp se prepara sosul de menta: toate ingredientele se mixeaza la blender pana se obtine o pasta.
Noi am mancat cotletele de berbecut cu cartofi dauphinoise.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlete de berbecut cu sos de menta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|