Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru

Postat de mitinita in Aperitive / Garnituri
9 Iun 2012 | 4732 vizualizari
Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru

Aceste chiftelute sunt cunoscute sub numele de Aloo tikki. Menta si coriandrul sunt din productie proprie,am o mica gradina pe balcon.

Ingrediente

Ingrediente ptr chiftelute:

  • 2 cartofi mari
  • 3 linguri de ulei,plus ulei ptr prajit
  • 250 gr de spanac proaspat si oparit
  • 1 lingurita de chimion (cumin) pudra
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita piper de cayenne
  • sare si piper negru proaspat macinat

Ingrediente pentru sos:

  • 10 fire de menta proaspata
  • 30 de fire de coriandru proaspat
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 lingurite de suc de lamaie,proaspat stors
  • 100 ml de apa

Mod de preparare

Cartofii se dau pe razatoare,iar spanacul se taie in bucati mari. 

Tocam usturoiul marunt.

Se amesteca toate ingredientele,se formeaza chiftelute si se prajesc in tigaie. Se scot pe prosoape de bucatarie de singura folosinta ca sa absoarba din ulei. Se servesc cu sosul de menta si coriandru,o varianta mai lichida a chutney-ului.

Sosul:

Se introduc ierburile in mojar,cu usturoiul ,zaharul si sarea si se piseaza pana obtinem o pasta.

Se adauga apa si sucul de lamaie.

Este de preferat sa fie pregatit inaintea chiftelutelor,ca sa se imbine aromele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute indiene de spanac si cartofi cu sos de menta si coriandru" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Conopida Pane (Reteta Video)

Postat de Ina75

Conopida Pane (Reteta Video)

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa. Adaugam sare si o lasam sa fiarba. Cand apa clocoteste adaugam buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba maxim 10 minute, pana cand...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

Postat de privatelaura

Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.06.2012, 22:54
la 09.06.2012, 23:37
ce de chestii interesante faci Adina...te admir! eu sunt tare reticienta la mancare noua si am prea multe fixuri cand vine vb de mancare, din pacate!
la 09.06.2012, 23:52
Ce minunatii faci mereu.bine ca papa micutele si nu fac mofturi.
la 10.06.2012, 00:21
am dat like ca astea n-au peste
la 10.06.2012, 08:03
Foarte frumos si gustos

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking