Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

Postat de oanapl in Aperitive / Garnituri
12 Apr 2017 | 12732 vizualizari
Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de pe blogul lui Sara & Miki.

Ingrediente

  • Pentru aluat galben:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita mica praf de copt
  • 2 linguri parmezan
  • Pentru aluat verde:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac
  • sare
  • Pentru aluat portocaliu:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de pasta de ardei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g branza de vaci
  • 3 linguri smantana
  • 150 g ciuperci
  • marar
  • sare

Mod de preparare

Ai nevoie de trei boluri in care vei face in acelasi timp, cele trei compozitii de aluat. Ingredientele de baza sunt aceleasi la toate trei, difera doar ingredientul care ii da si nuanta fiecaruia in parte.
Pentru aluatul verde, separi ouale, iar cele 2 galbenusuri le freci cu 2 linguri de ulei, 1 lingura de smantana, 2 linguri de faina, 1 lingurita praf de copt, sare si 2 linguri de spanac tocat marunt (congelat). Separat, albusurile le bati spuma tare si le incorporezi in primul amestec.

Pentru aluatul portocaliu, repeti acelasi procedeu ca mai sus, doar ca inlocuiesti spanacul cu 2 linguri pasta de ardei.

Pentru aluatul galben, repeti procedeul, dar folosesti 2 linguri de parmezan. Branza fiind sarata, nu mai adaugi sare.

In tava mare de la aragaz (28 x 38 cm) pui o hartie de copt si intinzi compozitiile, alternandu-le dupa imaginatie, ca in imagine. 

Introduci tava in cuptor preincalzit, pentru 15-20 de minute, apoi o scoti si rastorni blatul peste un prosop umed si il rulezi. 

Il lasi sa se raceasca, iar intre timp, mixezi bine branza cu smantana si o condimentezi cu sare, apoi adaugi mararul taiat marunt si ciupercile taiate cubulete. 

Intinzi crema de branza peste blat, il rulezi, il invelesti in folie si il dai la rece.

 Se taie inainte de servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu crema de branza si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Retete similare

Friganele cu Miez de lapte

Postat de Ina

Friganele cu Miez de lapte

Pentru inceput spalam ceapa si mararul si le tocam marunt. Batem bine cele doua oua  cu putina sare  si marar verde tocat.  Ungem feliile de paine cu  ou  si...

Citeste continuarea

Tarta aperitiv cu kaiser si legume

Postat de farfuriavesela

Tarta aperitiv cu kaiser si legume

Aluatul se face foarte simplu, faramitam untul cu varful degetelor cu faina, pana rezulta o compozitie nisipoasa, presaram si putina sare, adaugam oul, o lingura de otet si putina apa. Incepem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 12.04.2017, 10:32
Foarte reușită! Stau și mă întreb când reușești să faci atâtea bunătăți, când apuci să le pozezi atât de frumos! Adică...eu abia reușesc să țin pasul cu cititul ! Ai foarte mult talent și foarte multă răbdare! Bravo!
la 12.04.2017, 10:48
Excelenta !
la 12.04.2017, 11:22
la 12.04.2017, 11:38
la 12.04.2017, 12:07
Iti multumesc de aprecieri @miki_a ! Preparatele au fost facute de-a lungul timpului si postate pe blogul meu, iar acum le incarc si aici. Nu am timp sa pregatesc atatea bunatati, desi mi-ar placea. Am o buburuza mica acasa care nu ma lasa sa fac ce vreau eu.

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking