Ingrediente
- 700 gr cartofi
- 1 lingurita garam masala
- 120 gr mazare fiarta de la cutie
- 1/2 lingurita coriandru macinat
- 3-4 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 1 mana de frunze proaspata de menta
- sare si piper dupa gust
- 1/2 lingurita fulgi de chili
- 1/2 lingurita boia de ardei
- 1/2 lingurita ghimbir macinat
- 2 oua
- pesmet pentru tavalit chiftelele
- ulei pt prajit
Mod de preparare
Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Eu am folosit steamer-ul pt fierberea cartofilor. Se face un piure din cartofi, se adauga condimentele, patrunjelul si menta tocate marunt, usturoiul pisat, mazarea, ouale. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mainile umede se formeaza chiftelute.
Se tavalesc chiftelutele prin pesmet si se prajesc in ulei bine incins. Nu folositi foarte mult ulei la prajirea chiftelelor, veti observa ca, chiftelele din cartofi absorb uleiul, iar pt a nu fi foarte uleioase folositi putin ulei si o tigaie antiaderenta tip teflon pentru prajirea lor. 2-3 linguri ulei sunt de ajuns pentru o prajire. le intoarceti cu o spatula si le lasati sa se rumeneasca si pe partea cealalta. Nu mai completati cu ulei chiar daca acesta a disparut din tigaie. Scoateti chiftele pe o farfurie in care ati pus fartie absorbanta.
Seviti chiftelutele cu sos picant de rosii sau dupa preferinte.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele picante din cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|