Chiftele picante din cartofi

Postat de simona72 in Aperitive / Garnituri
1 Mar 2014 | 7668 vizualizari
Chiftele picante din cartofi

Reteta provine din bucataria indiana, este plina de arome si de savoare. Inspiratie mi-a fost Radu Popovici si de cand am vazut reteta am fost convinsa ca o voi face. Dupa cum ne spune si Radu, reteta se gaseste in mai multe variante, ingredientul principal fiind cartoful, iar restul ramane la latitudinea fiecaruia....

Ingrediente

  • 700 gr cartofi
  • 1 lingurita garam masala
  • 120 gr mazare fiarta de la cutie
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 mana de frunze proaspata de menta
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1/2 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 2 oua
  • pesmet pentru tavalit chiftelele
  • ulei pt prajit

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare. Eu am folosit steamer-ul pt fierberea cartofilor. Se face un piure din cartofi, se adauga condimentele, patrunjelul si menta tocate marunt, usturoiul pisat, mazarea, ouale. Se amesteca bine toate ingredientele, iar cu mainile umede se formeaza chiftelute.

Se tavalesc chiftelutele prin pesmet si se prajesc in ulei bine incins. Nu folositi foarte mult ulei la prajirea chiftelelor, veti observa ca, chiftelele din cartofi absorb uleiul, iar pt a nu fi foarte uleioase folositi putin ulei si o tigaie antiaderenta tip teflon pentru prajirea lor. 2-3 linguri ulei sunt de ajuns pentru o prajire. le intoarceti cu o spatula si le lasati sa se rumeneasca si pe partea cealalta. Nu mai completati cu ulei chiar daca acesta a disparut din tigaie. Scoateti chiftele pe o farfurie in care ati pus fartie absorbanta.

Seviti chiftelutele cu sos picant de rosii sau dupa preferinte.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele picante din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu ceapa verde si branza

Postat de reisnaor_2006

Placinta cu ceapa verde si branza

      Mai intai preparam maiaua(apa calduta cu lingura de zahar si drojdia).Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua,ouale,laptele si uleiul.Framantam bine...

Citeste continuarea

Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado

Postat de gusti

Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado

Am pregatit o reteta de aperitiv cu somon afumat, branza si avocado in straturi alternative, folosindu-ne de un cub de inox pentru un aspect deosebit. Am curatat avocado de coaja, am scos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2014, 17:42
la 01.03.2014, 17:54
Ce bune!
la 01.03.2014, 17:59
bune
la 01.03.2014, 18:16
la 01.03.2014, 18:17
Ce bune sunt!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking