Ingrediente
- pulpe de miel din spate 2 bucăți,
- usturoi 2 căpățâni,
- slănină afumată cca. 50 g,
- ulei de măsline,
- vin alb demisec 300-400 ml,
- lămâie 2 bucăți,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- mix de ierburi provencale (rozmarin,tarhon, cimbru, asmățui, măghiran, lavandă), le găsiți la LIDL;),
- mix de brocoli, conopidă, morcovi.
Mod de preparare
Carnea de miel se spală, se înțeapă din loc în loc, iar în înțepătură se pune câte o bucățică de slănină sau usturoi. Se freacă cu puțină sare, piper, ierburi provencale și se pune într-un amestec (baiț) de vin, ulei de măsline și zeama de la o lâmâie. Cealaltă lămâie se taie rondele și se așează peste carne. Se acoperă și se lasă la rece, eventual frigider, de seară, până dimineață. A doua zi se pune la cuptor, încălzit în prealabil, cca. 25 de minute descoperită pentru a prinde culoare, apoi se acoperă și se la să la prăjit cca. 35 de minute la foc mediu, întorcându-se din când în când, friptura. Spre final se adaugă mix-ul de brocoli, conopidă și morcov, lăsîndu-se încă vreo 15 minute, până ce se gătesc legumele. Se servește ca atare sau cu garnitură de legume, găluște de pâine, piure de cartofi, salată de sezon, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de miel aromate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|