Ciorbă/supă de miel

Postat de panacris in Supe/Ciorbe
7 Mai 2013 | 3429 vizualizari
Ciorbă/supă de miel

După cum știți deja mulți dintre voi, nu prea sunt prietenă cu borșul sau acreala, dar asta nu mă împiedică să savurez o ciorbă/supă din carne de miel într-o altă abordare.

Ingrediente

  • mușchii din spate ai mielului (mai bine spus șira spinării) cca. 700 g.,
  • morcovi 2-3 bucăți,
  • telină 50 g,
  • păstârnac 25 g,
  • pătrunjel rădăcină 50 g,
  • gulie cca. 25 g,
  • ceapă verde 1 legătură,
  • usturoi verde 1 legătură,
  • leuștean 1/2 legătură,
  • leurdă 1/2 legătură,
  • tarhon 2-3 fire,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • gălbenuș de ou 4-5 bucăți,
  • smântână 300-400 ml.

Mod de preparare

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 25 de minjute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Zarzavaturile se curăță, se spală și se taie bucățele, de această dată. Verdețurile se curăță, se spală apoi se toacă mărunt. Toate acestea se călesc scurt în puțin ulei de floarea soarelui și apă, apoi se adaugă la ciorba de mai sus. Se asezonează de sare, piper și se lasă la fiert cca. 25 de minute. Se drege cu gălbenuș de ou bătut cu smântână doar înainte de a fo servită, spre a se evita îmbrânzirea ciorbei. Se servește fierbinte cu leuștean tocat mărunt, ardei iute, oțet sau zeamă de lâmăie, după gustul fiecăriua.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă/supă de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)

Postat de ctlina

Ciorba cu chiftelute (Çorba- Turcia)

O seara inainte puneti la inmuiat nautul in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2 a zi scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert in apa noua, fara sare....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2013, 16:37
la 07.05.2013, 16:40
Mie imi place acra...
la 07.05.2013, 16:41
la 07.05.2013, 16:43
Cleme, pui oțet și se acrește
la 07.05.2013, 16:47
Eeeeee,ma pui si la treaba,pai nu-mi place...

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking