Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-

Postat de mihaelar63 in Ciorbe
4 Mai 2014 | 20716 vizualizari
Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-

Materia de baza - capul de miel , este atat de urat incat iti vine sa fugi in lume .Cu timpul m-am obisnuit si eu sa o prepar , asa cum am invatat de la mama .

Ingrediente

  • 1 cap de miel
  • 100 ml otet
  • 2 linguri pasta ardei
  • 1/2 pasta ardei iute ,, Eros PIsta ''
  • sare
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 felie telina
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 cani de verdeturi tocate : marar , telina , tarhon . leustean
  • 200 ml smantana
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Capul de miel se spala bine si se  opareste in apa clocotita cu sare .

Se arunca apa , se spala capul de miel cu apa rece si se transfera intr-o oala curata cu apa .

Legumele se curata si se spala .

Verdeturile se  toaca .

Cand apa clocoteste se pun radacinoasele taiate cuburi  + pasta de ardei + foaia de dafin .Sarati .

Cand morcovul este fiert se drege ciorba cu smantana si zeama de lamaie .

In acest moment se pun verdeturile care trebuie sa fie doar usor oparite pentru a-si pastra savoarea .

Capul de miel se scoate din ciorba si se lasa celor amatori sa-l devoreze .Eu am ales sa pastrez doar limba pe care am feliat-o si am pus-o in fiecare farfurie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Postat de panacris

Ciorba de ied cu frunze de sfecla si loboda rosie

Carnea se spală, se porționează și se pune la fiert în apă rece cu puțină sare, cca. 60 de minute la foc mediu, semiacoperit. Se spumează la nevoie. Legumele se curăță, se...

Citeste continuarea

Ciorba de rosii in supa de pui

Postat de merisor67

Ciorba de rosii in supa de pui

Pentru ca am facut si o tocanita pe baza de pui, am fiert mai intai carnea in apa clocotita cu putina sare, pana cand aceasta si-a lasat o parte din grasime in supa, apoi am inlaturat carnea si am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2014, 00:09
la 05.05.2014, 00:17
Motan daca erai pe faza cred ca faceai jumi-juma piesa centrala cu sotul
la 05.05.2014, 00:43
foarte buna ciorbica
la 05.05.2014, 06:37
Dar ce bine arata...
la 05.05.2014, 07:33
imi place! Felicitari! La cat mai multe!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking