Bors din maruntaie de miel

Postat de krysty in Ciorbe
6 Mai 2014 | 6676 vizualizari
Bors din maruntaie de miel

Este pentru prima oara cand prepar asa ceva ... Mi-am spus in mintea mea :" Nu are cum sa iasa rau " si chiar asa fost ...

Ingrediente

  • 800 g maruntaie de miel ( ficat,plamani.rinichi,inima )
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 3 morcovi
  • 50-100 g orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura de leustean
  • 250-300 ml bors
  • sare

Mod de preparare

Prima data am spalat bine maruntaiele ,le-am curatat,apoi le-am pus intr-o cratita cu apa atat cat sa le acopere putin .Am pus cratita pe aragaz si am lasat sa dea un clocot. Am aruncat prima apa  si am repetat de inca 2 ori acelasi lucru . 

Dupa toata operatia de mai devreme, am pus maruntaiele sa fiarba in 1,5 l apa cu 1 lingura de sare .

In timp ce fierb maruntaiele, separat curatam legumele,le spalam si le tocam cubulete.

Punem sa fiarba ceapa tocata impreuna cu morcovii,ardeiul gras si sare dupa gust.

Dupa ce au fiert maruntaiele ,le scoatem cu o spumiera,le lasam putin sa se racoreasca ,apoi le tocam cuburi potrivit de mari si le adaugam in oala in care am pus la fiert legumele . Adaugam orezul ( spalat inainte cu apa rece ) ,iar dupa 5 minute borsul strecurat. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca boabele de orez.

La final cand borsul este gata, adaugam leusteanul spalat cu apa rece si tocat marunt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din maruntaie de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Postat de mirela0911

Ciorba de fasole cu sunculita taraneasca

Mai intai se curata fasolea de impuritati si se pune intr-un vas in apa rece peste noapte. A doua zi se scurge de apa si se pune fasolea intr-o oala la fiert, in apa rece. Intr-o alta oala se...

Citeste continuarea

Ciorba de primavara

Postat de MotanLaOale

Ciorba de primavara

Morcovii si albitura se curata si se taie rondele. Ceapa se curata si se toaca marunt. Ardeii se curata si se taie cubulete. Loboda, stevia si leurda se curata, se spala si se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2014, 16:18
O combinaţie fericită. De fapt, nici nu ştiu dacă ciorba de miel (fie şi de măruntaie) ar merge fără borş. Bun!
la 06.05.2014, 16:20
la 06.05.2014, 16:21
Arata bine!
la 06.05.2014, 16:24
fara bors, chiar nu am incercat nu stiu ce gust ar avea ... mai sunt persoane care acresc cu otet ... Din punctul meu de vedere la ciorbele de miel,obligatoriu trebuie sa existe in compozitie bors si leustean.
la 06.05.2014, 16:56
bunatate. noi ii zicem ciorba de gighiri

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking