Bors din maruntaie de miel

Postat de krysty in Ciorbe
6 Mai 2014 | 3091 vizualizari
Bors din maruntaie de miel

Este pentru prima oara cand prepar asa ceva ... Mi-am spus in mintea mea :" Nu are cum sa iasa rau " si chiar asa fost ...

Ingrediente

  • 800 g maruntaie de miel ( ficat,plamani.rinichi,inima )
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 3 morcovi
  • 50-100 g orez
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura de leustean
  • 250-300 ml bors
  • sare

Mod de preparare

Prima data am spalat bine maruntaiele ,le-am curatat,apoi le-am pus intr-o cratita cu apa atat cat sa le acopere putin .Am pus cratita pe aragaz si am lasat sa dea un clocot. Am aruncat prima apa  si am repetat de inca 2 ori acelasi lucru . 

Dupa toata operatia de mai devreme, am pus maruntaiele sa fiarba in 1,5 l apa cu 1 lingura de sare .

In timp ce fierb maruntaiele, separat curatam legumele,le spalam si le tocam cubulete.

Punem sa fiarba ceapa tocata impreuna cu morcovii,ardeiul gras si sare dupa gust.

Dupa ce au fiert maruntaiele ,le scoatem cu o spumiera,le lasam putin sa se racoreasca ,apoi le tocam cuburi potrivit de mari si le adaugam in oala in care am pus la fiert legumele . Adaugam orezul ( spalat inainte cu apa rece ) ,iar dupa 5 minute borsul strecurat. Amestecam din cand in cand cu o lingura de lemn ca sa nu se lipeasca boabele de orez.

La final cand borsul este gata, adaugam leusteanul spalat cu apa rece si tocat marunt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors din maruntaie de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Retete similare

Ciorba de ardei umpluti

Postat de MotanLaOale

Ciorba de ardei umpluti

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa...

Citeste continuarea

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

Postat de Dya

Ciorba cu aripioare de pui si taietei de casa

Fierbem aripioarele in 2 litri de apa (adunand spuma formata de fiecare data cand este necesar). Adaugam legumele tocate dupa plac si le fierbem impreuna cu aripioarele. Saram dupa gust,...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.05.2014, 16:18
O combinaţie fericită. De fapt, nici nu ştiu dacă ciorba de miel (fie şi de măruntaie) ar merge fără borş. Bun!
la 06.05.2014, 16:20
la 06.05.2014, 16:21
Arata bine!
la 06.05.2014, 16:24
fara bors, chiar nu am incercat nu stiu ce gust ar avea ... mai sunt persoane care acresc cu otet ... Din punctul meu de vedere la ciorbele de miel,obligatoriu trebuie sa existe in compozitie bors si leustean.
la 06.05.2014, 16:56
bunatate. noi ii zicem ciorba de gighiri

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking