Ingrediente
- 1 bucata cap de miel
- aproximativ 400 grame coaste de miel
- 200 grame orez
- 3 legaturi ceapa verde
- 3 legaturi usturoi verde
- 2 kg. macris
- 4 oua
- 250 grame smantana
- sare dupa gust
- piper dupa gust
Mod de preparare
Intr-o oala de zece litri punem la fiert ,apa , capul si costitele cu putina sare , spumam din cand in cand .
Spalam orezul si il lasam in apa rece .
Spalam macrisul ceapa si usturoiul si le taiem .
Cand este fiarta carnita strecuram ciorba .
Ciorba se pune la foc si se adauga macrisul , ceapa si usturoiul maruntite.
Adaugam si orezul .
Separam carnita de os si o punem in ciorba .
Batem ouale cu smantana si punem 3-4 polonice de ciorba calda si batem bine sa se omogenizeze , dam focul la minim si punem oule batute amestecand mereu pentru a nu se branzi ciorba .
Mai lasam 10 minute la foc incet si potrivim de sare si piper .
Se serveste calda cu smantana si ardei iute .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel reteta cu macris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|