Bors de miel

Postat de panacris in Ciorbe
29 Aug 2013 | 5348 vizualizari
Bors de miel

Pentru majoritatea Bucătărașilor, acest preparat pare comun, dar pentru mine fiind o noutate, aici mă refer la folosirea borșului de casă ( în adevăratul sens al cuvântului ;), am vrut să o împărtășesc cu voi! Spor la treabă!

Ingrediente

  • carne de miel cu os cca. 1000 g,
  • mațe de miel,
  • ceapă galbenă 1 bucată,
  • morcov 2 bucăți,
  • țelină 1 bucată mică,
  • păstârnac 1 bucată,
  • pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • ardei kapia 1 bucată,
  • sare iodată,
  • leuștean furnze cca. 1/2 legătură,
  • borș din tărâțe de casă cca. 500 ml.

Mod de preparare

Carnea se spală se curăță, se porționează și se pune la fiert în apă rece, la oala minune, cca. 30 de minute de cînd începe să fluiere. După ce se oprește focul, mai durează vreo 20 de minute până ce se poate umbla la oală. Între timp se curăță legumele, se rad mărunt și se pun la dinstuit cu puțin ulei și zeamă de carne. Mațele curățate foarte bine, cu apă rece, ceapă și bicarbonat, se pun la fiert separat în puțină apă rece. După ce au dat un clocot se strecoară și se toacă mărunt, apoi se adaugă la amestecul de legume, care se completează cu zeama de carne și bucățile de carne fierte separat. Separat se dă borșul în clocot, apoi se adaugă la ciorba noastră și se mai lasă la fiertm la foc mediu, semiacoperit cca. 15 minute. Se asezonează cu sare și leuștean.

Borșul se servește fierbinte cu un colț de pâine caldă sau mămăligă și ardei iute.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Retete similare

Ciorba de miel cu rosii

Postat de katty

Ciorba de miel cu rosii

Spalam bine carnea si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Intre timp curatam, spalam si tocam cubulete morcovul si pastarnacul, iar  ceapa verde o...

Citeste continuarea

Ciorba cu carne de miel

Postat de andaoana

Ciorba cu carne de miel

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina....

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2013, 15:10
foarte bun
la 29.08.2013, 15:14
Chiar ca-i bun
la 29.08.2013, 15:17
bun trebuie sa fie, mai ales cu bors!
la 29.08.2013, 15:22
la 29.08.2013, 15:24
Bun bun

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking