Ingrediente
- 1 cap de miel
- 100 ml otet
- 2 linguri pasta ardei
- 1/2 pasta ardei iute ,, Eros PIsta ''
- sare
- 1 foaie de dafin
- 1 morcov
- 1 patrunjel radacina
- 1 felie telina
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura patrunjel verde
- 2 cani de verdeturi tocate : marar , telina , tarhon . leustean
- 200 ml smantana
- zeama de la o lamaie
Mod de preparare
Capul de miel se spala bine si se opareste in apa clocotita cu sare .
Se arunca apa , se spala capul de miel cu apa rece si se transfera intr-o oala curata cu apa .
Legumele se curata si se spala .
Verdeturile se toaca .
Cand apa clocoteste se pun radacinoasele taiate cuburi + pasta de ardei + foaia de dafin .Sarati .
Cand morcovul este fiert se drege ciorba cu smantana si zeama de lamaie .
In acest moment se pun verdeturile care trebuie sa fie doar usor oparite pentru a-si pastra savoarea .
Capul de miel se scoate din ciorba si se lasa celor amatori sa-l devoreze .Eu am ales sa pastrez doar limba pe care am feliat-o si am pus-o in fiecare farfurie .
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cap de miel - ciorba nr. 100-" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|