Bors de vara, cu dovlecei

Postat de RODIMUR in Ciorbe
19 Aug 2021 | 7865 vizualizari
Bors de vara, cu dovlecei

De vreo două-trei săptămâni este vremea dovleceilor, așa că am tot făcut fel de fel de mâncăruri cu această legumă gustoasă, printre care și acest borș. Gustul acrișor al borșului (și al roșiilor) combinat cu cel ușor dulceag al dovleceilor au contribuit la un rezultat gustativ pe placul nostru. În plus, a fost un borș economic și ușor/rapid de făcut, iar acestea sunt alte două motive pentru a-l mai face uneori, cât timp se mai găsesc dovlecei... Din ingredientele de mai jos am făcut o oală de 4 litri de borș.

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 4 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 felie de țelină
  • 2 cepe galbene
  • 2 roșii
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • 1 litru de borș moldovenesc de putină
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Leguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.

Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic.

Se spală roșiile, se taie cubulețe și apoi se călesc cu ceapa, la foc mic, până ce scade lichidul lăsat.

Se spală foarte bine dovleceii și se taie cubulețe, fără să se decojească.

Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se toacă.

Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă dovleceii tăiați cubulețe și roșiile călite cu ceapa.

După două clocote se adaugă borșul de putină, iar după încă 5 minute se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și se servește după 10 minute de ”odihnă”.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de vara, cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba de dovlecei

Postat de eumimi

Ciorba de dovlecei

Mai intai dam morcovii pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim morcovul in ulei incins.   Adaugam ceapa tocata marunt si ardeiul si mai lasam la calit 5-6 minute. Adaugam rosiile date...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2021, 07:43
tare buna
la 20.08.2021, 09:43
Bun bors!
la 20.08.2021, 13:04
Bun!
la 20.08.2021, 14:44
Bun!
la 20.08.2021, 17:34

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking