Ingrediente
- 2 dovlecei
- 4 morcovi
- 2 pătrunjei
- 1 felie de țelină
- 2 cepe galbene
- 2 roșii
- 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 legătură de frunze de pătrunjel
- 1 litru de borș moldovenesc de putină
- sare
- piper
Mod de preparare
Leguminoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul.
Se curăță cepele, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic.
Se spală roșiile, se taie cubulețe și apoi se călesc cu ceapa, la foc mic, până ce scade lichidul lăsat.
Se spală foarte bine dovleceii și se taie cubulețe, fără să se decojească.
Se aleg frunzele de pătrunjel, se spală și se toacă.
Când rădăcinoasele sunt aproape fierte, se adaugă dovleceii tăiați cubulețe și roșiile călite cu ceapa.
După două clocote se adaugă borșul de putină, iar după încă 5 minute se condimentează cu sare și piper, se presară pătrunjelul tocat, se ia oala de pe foc, se pune capacul și se servește după 10 minute de ”odihnă”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de vara, cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|