Drob de miel

Postat de LauraA in Aperitive / Garnituri
22 Apr 2011 | 8584 vizualizari
Drob de miel

Cam pe ultima suta de metri va aduc reteta mea de drob. Mama mea intotdeauna a facut si inca face drobul cu organe tocate marunt la cutit si, prin urmare si eu il fac la fel. Desi e un picut mai migalos, mie mi se pare mai deosebit decat drobul facut cu organele tocate la masina de tocat. Va doresc tuturor un Paste Fericit si Luminat cu sanatate, liniste sufleteasca si belsug!!

Ingrediente

  • Ingrediente (tava de 35x40 inalta)
  • 2 kg organe de miel
  • 10 oua
  • ceapa verde din belsug (cu cat e mai multa cu atat va iesi mai delicios drobul)
  • codite de usturoi verde (de la vreo 4 legaturi de usturoi)- optional
  • patrunjel proaspat din belsug
  • marar proaspat din belsug
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pesmet

Mod de preparare

Daca nu tolerati carnea de miel puteti face acest drob cu organe de pui: inimi, pipote, ficat si piept de pui. Anul trecut asa am facut drobul si a fost fff bun.

Curatam organele de miel cu grija. Ficatul il taiem in bucatele mai mici, rinichii ii spintecam in doua, plamanii ii taiem in bucatele mai mici si ii intepam cu furculita , inima o taiem in doua si o curatam de sangele aflat in interior. Le spalam bine bine si le punem la fiert in apa cu sare. Avem grija sa amestecam destul de des pentru ca ficatul fiind greu are tendinta sa coboare la fund si daca nu suntem atenti se poate prinde.

Cand toate organele sunt fierte, le scoatem cu o paleta si le lasam sa se raceasca dupa care le tocam marunt in mici cubulete,

Tocam verdeata foarte marunt, batem ouale intr-un vas sesparat cu o furculita si le adaugam organelor tocate,

adaugam sare si piper si amestecam foarte bine pana cand totul rezulta omogenizat. Tapetam cu ulei si pesmet o tava mare, adaugam drobul si il bagam la cuptor preincalzit la 180 grade cam 1 ora.

Daca doriti puteti pune pe deasupra putin pesmet dar va garantez ca iese perfect si fara pesmet deoarece ouale din aluat vor forma o crusta la suprafata drobului.

In momentul in care vedem ca drobul se desprinde singur de pe marginile formei si este rumen, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca dupa acre il taiem patratele si il servim.

Ca sa nu obtineti un drob uscat puneti foarte multa verdeata iar daca doriti un drob bine legat care sa se taie frumos puneti nu mai putin de 5 oua mari la 1 kg de organe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (6)
Retete similare

Drob de miel in aluat

Postat de katty

Drob de miel in aluat

Spalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si...

Citeste continuarea

Drob din organe de miel cu piept de pui

Postat de katty

Drob din organe de miel cu piept de pui

Curatam organele de pielite si resturi si le taiem in bucati mai mici. Punem la foc o oala cu apa, adaugam putina sare si cand fierbe punem pe rand pieptul de pui, apoi organele de miel. Le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.04.2011, 11:04
la 22.04.2011, 15:28
Paste fericit, Laura!
la 22.04.2011, 19:46
Paste linistit!!!
la 22.04.2011, 22:02
Paste fericit!!!!!11
la 23.04.2011, 16:21
Un Paste fericit cu sanatate!!!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking