Drob de miel ( reteta mamei mele)

Postat de Sylvia in Aperitive / Garnituri
31 Mar 2010 | 24650 vizualizari
Drob de miel ( reteta mamei mele)

Am avut ocazia sa fac anul acesta drob de miel acasa la parintii mei, sa bucataresc cu mama. Din pacate a fost putin in avans fata de Sarbatoarea de Paste dar a fost oricum o experienta minunata.

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • organele de la un miel ( ficat,plamani, inima si ce mai avem pe acolo ) fierte bine in apa cu sare si boabe de piper si o foaie de dafin.
  • Pe langa acestea am mai pus anul acesta si 500 grame de ficatei si inima de pui care sa mai inmulteasca drobul si sa ii mai ia putin din gustul pronuntat de miel, tot asa fierte bine in prealabil.
  • miezul de la 3 felii de paine inmuiat in lapte,
  • 4 oua crude,
  • condimente dupa gust ( sare, piper, condimente pentru miel, putina salvie si rozmarin),
  • verdeturi proaspete taiate marunt ( ceapa verde, patrunjel,telina dupa preferinte,
  • putin usturoi zdrobit ( puteti pune verde daca gasiti )
  • o lingurita de legume deshidratate maruntite ( sau delikat de legume daca nu aveti ) .
  • Si la final avem nevoie de foita numita si  “prapur”  care  inveleste organele interne.

Mod de preparare

 Preparare : se fierb bine maruntaiele si dupa ce se lasa la racit putin se toaca cu masina de tocat , prin sita marunta sa fie bine maruntite.

 Adaugam apoi ouale crude, condimentele, painea inmuiata in lapte, stoarsa bine si maruntita si verdeturile tocate fin si usturoiul .

 Se amesteca bine si se mai drege de condimente daca trebuie  . Se desface apoi foita de grasime, se aranjeaza compozitia peste ea si se impacheteaza ca un pachetel . Daca nu este suficienta, puteti sa folositi si o tava de chec unsa bine cu ulei ca se face foarte bine si asa.

  Se coace in cuptorul preincalzit  la 180-190 de grade pentru 45-60 de minute, timpul variaza in functie de cuptor si cantitate. Este gata cand este frumos rumenit .

 Se lasa la racit si cel mai bun este in ziua urmatoare dupa ce a stat o noapte la frigider. Este o gustare excelenta, aromata si specifica mesei de Paste.  Va doresc pofta buna si  Sarbatori Pascale minumate alaturi de cei dragi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel ( reteta mamei mele)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv tarta cu branza si rosii

Postat de rocsi_1612

Aperitiv tarta cu branza si rosii

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, puneti drojdia si sarea. Turnati apa calduta, treptat si framantati. La final adaugati uleiul si framantati pana este incorporat. Il acoperiti cu un prosop...

Citeste continuarea

Pasta de ton

Postat de AdrianUdrea

Pasta de ton

Se desfac conservele si se lasa fileul de ton intr-o sita, la scurs. Cand este bine scurs, se amesteca cu branzeturile, mustarul si salata de icre. Se taie castraveciorii in cuburi mici si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2010, 16:17
e bine ca asa termini mai repede treaba daca deja ai inceput
la 31.03.2010, 16:40
felicitari sylvia
la 31.03.2010, 17:25
arata minunat si daca e de la mama cu siguranta este special.....
la 31.03.2010, 17:27
si mie-mi place "imbracat" in prapure... super super
la 31.03.2010, 17:55
Ma bucur ca va place. Ca sa fie mai artistic se poate pune cand se face in tava de chec si cate un ou fiert in mijloc dar eu il prefer asa simplu

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking