Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Postat de gicuta69 in Aperitive / Garnituri
21 Mai 2015 | 23655 vizualizari
Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj

Ingrediente

  • 800 g ficatei de pui
  • 400 g piept de pui dezosat
  • 400 g aluat foietaj
  • 5 oua crude
  • 3 oua fierte
  • 1/2 buc. ardei rosu si verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute (optional)
  • 50 g unt
  • 1 galbenus pentru uns

Mod de preparare

Spalam si curatam ficateii si ii punem sa fiarba. Ii lasam la fiert circa 10-15 minute. Indepartam spuma care se formeaza.

Spalam pieptul de pui si il  punem la fiert in apa cu putina sare. Il lasam la fiert circa 15 -20 minute. Indepartam spuma care se formeaza.

Cand ficateii si pieptul de pui s-au fiert, ii scoatem intr-o strecuratoare si ii lasam sa se raceasca.
Cand se racesc, jumatate ii dam prin masina de tocat iar jumatate ii taiem cubulete.

Ceapa, usturoiul si ardeiul le tocam marunt, la cutit.

Punem untul intr-o cratita, iar cand se incinge adaugam ceapa, usturoiul si ardeiul, si le lasam la calit 5-10 minute. La sfarsit adaugam verdeata tocata marunt. Cand se racesc amestecam cu ficateii si pieptul de pui, adaugam cele 5 oua batute bine, condimentam cu sare, piper si boia dupa gust.

Aluatul de foietaj se intinde putin cu sucitorul si se asaza intr-o tava (eu am folosit un vas termorezistent de 23x13x7 cm). Se lasa marginile mai mari, sa atarne peste marginile tavii. Se asaza jumatate din compozitia de carne si ficatei , se pun ouale fierte, taiate cubulete si se acopera cu restul de amestec. Marginile de aluat se taie fasii de 1 cm latime si se aduc una peste cealalta deasupra. Se unge aluatul cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul incalzit, pentru o ora, la foc mediu. Cand se raceste, se feliaza.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv drob de pui in aluat de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Aperitiv pogaci cu jumeri

Postat de mirela0911

Aperitiv pogaci cu jumeri

Jumerile se dau prin masina de tocat apoi se condimenteaza cu sare, piper si boia iute dupa gust. Se imparte in 3 parti egale si se lasa la temperatura camerei. Intr-un bol se pune faina iar pe...

Citeste continuarea

Bulz

Postat de deyutzky

Bulz

Pregatim o mamaliguta din 250 g malai, sare si apa. Punem apa la fiert impreuna cu sarea. Inainte ca apa sa inceapa sa fiarba se adauga in ploaie malaiul, amestecand continuu cu un tel pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.05.2015, 13:23
Tare bun e!
la 21.05.2015, 13:25
foarte bun
la 21.05.2015, 13:25
bun bun
la 21.05.2015, 13:38
Bun
la 21.05.2015, 13:43
Minunat!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking