Ingrediente
- Un cotlet de miel cu os cu tot,
- ulei,
- mustar gros (Dijon ),
- 1 cana pesmet ,
- 1 lingurita cimbru,
- 3 linguri de unt topit,
- sare si piper.
- Pentru garnitura :
- 1 kg cartofi,
- 1 capatina usturoi,
- 1/2 cana lapte ,
- 1/2 cana unt,
- 1/2 kg varza de Bruxelles ,
- 1 lingurita zahar,
- sare si piper.
Mod de preparare
Cotletul dat prin ulei, sare si piper se prajeste in ulei intr-o tigaie. Apoi se acopera cu un strat grosut cu mustar.
Pesmetul se amesteca cu cimbrul si se pune peste cotletul cu mustar.
Se unge o tava ,se aranjeaza cotletul intreg si se da la cuptor pentru aproximativ 20-25 min .
Dupa 5 min dupa ce este fript se portioneaza.
Garnitura se prepara astfel :
Cartofi se fierb ca si pt pireu.
Usturoiul pisat se caleste o idee in unt, se amesteca impreuna cu laptele cald si 1/2 cana unt sare si piper ,dupa care se pun peste piureul de cartofi si se invirte bine,bine.
Varza curatata si spalata se taie in 4 si se inabusa in unt .O lingura cu unt cu o lingurita de zahar si o linguruta de pasta de ardei se fac intr-o tigaie si cu acest sos vom acoperi putin varza calita in momentul servirii.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel Dijonnaise" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|