Miel marinat in iaurt si lamaie

Postat de mihaelar63 in Oaie
3 Mai 2015 | 5852 vizualizari
Miel marinat in iaurt si lamaie

Va aduc de aceasta data o reteta din Noua Zeelanda. Am servit acest miel de Sfintele Pasti , a doua zi. Mi-a placut si mi-am dorit de mult timp sa incerc un miel marinat in iaurt. Am avut oarecare emotii. Ma gandeam ca mielul se va coce urat ca iaurtul se va aduna inestetic. Nici gand a iesit atat de frumos si gustos incat prietenii au cerut ca si anul viitor sa le prepar la fel mielul. Este interesant ca multi cunoscuti care in mod normal nu se ating de miel cand sunt invitatii mei servesc fara sa refuze.

Ingrediente

  • 1 picior + gat de miel -aproximativ 3 Kg
  • 2 cepe rosii
  • 2 tije de telina
  • 2 lamai zeama
  • 500 g iaurt natural
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • 1 lingurita pudra rozmarin
  • 1 lingurita boia ardei
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1/2 lingurita chili
  • sare roz
  • 100 ml ulei masline
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Mielul se curata, se spala si se portioneaza in bucati potrivite pentru o portie [ aproximativ 150 g ]
  2. Legumele se curata si se spala.
  3. Se amesteca cu iaurt, zeama de lamaie, ulei, sare, chili, boia, rozmarin, ghimbir, turmeric si usturoi pisat.
  4. Bucatile de miel se amesteca cu sosul de iaurt si cu legumele tocate.
  5. Lasati la rece in frigider pana a doua zi intr-un vas acoperit. Din cand in cand mai amestecati carnea.
  6. A doua zi se pune carnea marinata de miel intr-o tava. Se stropeste cu putin ulei .
  7. Se infoliaza tava in folie de aluminiu si se da o ora la cuptorul preincalzit.
  8. Dupa o ora se scoate folia si se mai lasa cate 15 minute pe fiecare parte.
  9. Friptura este gata cand sosul va fi absorbit de carne si aceasta incepe sa se rumeneasca. Va ramane putin ulei.
  10. Serviti friptura de miel marinat presarata cu multa verdeata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel marinat in iaurt si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura marocana de berbecut

Postat de mihaelar63

Friptura marocana de berbecut

Carnea de berbecut se spala bine, se sareaza si se condimenteaza cu condimentele date. Turnati deasupra uleiul de masline si masati usor. Lasati carnea sa se odihneasca la...

Citeste continuarea

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

Postat de Bucataras

Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor

Adauga cartofii intr-un bol adanc – amesteca boia dulce cu sare, piper si cimbru uscat, iar usturoiul toaca-l marunt. Stropeste cartofii cu uleiul de masline si amesteca-i bine cu mixul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2015, 00:48
Alte imagini nu am reusit sa surprind am servit mielul la gradina
la 03.05.2015, 06:04
nu pap asa ceva
la 03.05.2015, 06:24
Bun!
la 03.05.2015, 08:00
Reteta cu numarul 800! Felicitaaaaari!
La cat mai multe retete delicioase, asa cum ne-ai obisnuit!
la 03.05.2015, 08:42
Vai Miha! E bestial! Cine nu a papat nu stie cat e de bun.

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking