Ingrediente
- 400 grame costițe de miel
Pentru marinată:
- 2 căței de usturoi
- 1 chili
- 1/2 linguriță turmeric
- 1 linguriță cumin
- 1 linguriță coriandru
- sare/ piper
- ulei de măsline
Pentru sosul de iaurt:
- 50 ml iaurt grecesc
- sucul de la 1/4 lămâie
- 1/3 castravete ras
- 3 fire de mentă proaspătă, tocată
- sare/ piper
Pentru sosul de roșii:
- 1 roșie rasă
- 1/2 chili, tocat
- sucul de la 1/4 lămâie
- 1 linguriță brânză Feta
- sare/ piper
- 1/2 linguriță pătrunjel tocat
Pentru sparanghel:
- 1 legătură de sparanghel
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 mână alune de pădure
- 1 linguriță cumin
- sare
Mod de preparare
Cu ajutorul unui mojar, se transformă toate ingredientele pentru marinată într-o pastă omogenă și se ung costițele cu aceasta. Se marinează peste noapte. Se gătesc pe un grătar fierbinte, 4 minute pe parte.
Se amestecă ingredientele pentru sosul de iaurt, respectiv pentru cel de roșii.
Într-o tigaie, se prăjesc alunele împreună cu sare și cuminul, câteva minute, apoi se toacă grosier.
Sparanghelul se așează pe un grătar fierbinte și se gătește, întorcându-l pe toate părțile până devine ușor maroniu. Se ia de pe foc și se adaugă sucul de lămâie. Se amestecă până când sparanghelul devine lucios.
Se așează costițele pe un platou împreună cu sparanghelul, se presară alunele și se servesc cu cele două sosuri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Costițe de miel cu arome yemenite" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|