Friptura de miel

Postat de comanligia in Oaie
4 Mai 2014 | 5315 vizualizari
Friptura de miel

Am facut aceasta friptura de miel de Paste,dar cum nu am putut intra din cauza aglomeratiei si nu am reusit sa o public,mi-a mers greu internetul,am zis sa o pun chiar acum chiar daca e mai tarziu :).Aceasta reteta o am de la Sylvia,nu am tinut chiar 36 de ore la marinat( cam 27 cred eu) dar a iesit super frageda si buna,nu am zis ca am mancat miel,un gust aromat si rafinat,musafirii au fost incantati,multumesc Sylvia ptr reteta :* eu am avut ceva modificari dar gustul a fost pe placul tutror.

Ingrediente

  • o pulpa miel(eu am avut mai multa am facut in 2 tavi)
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper
  • menta
  • ramurele de cimbru verde(sau uscat)
  • rozmarin
  • busuioc
  • fulgi de ardei iute
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 ml vin alb(eu nu am avut am pus rosu)

Mod de preparare

Am cumparat mai multa carne de miel,chiar si feliata,si am avut si o pulpa mare de buna calitate.

Am  spalat carnea si am respectat pasii de marinare.In prima etapa am amestecat sarea de mare cu piper(eu am pus macinat) si cu ierburile aromate si fulgii de ardei iute,le-am tocat marunt cu un robot de macinat cu putin ulei de masline si vin alb sau rosu si am amestecat pulpa cu acest amestec.Am intepat pulpa si carnea si am introdus in orificii cate o bucatica de usturoi .Am invelit pulpa cu film  alimentar ptr a evita contactul cu aerul si ca sa patrunda carnea aromele.Am tinut carnea la frigider(normal trebuie 24 ore) eu am tinut-o mai putin,dupa 24 ore se scoate carnea din folie si se pune intr-un vas nemetalic si se face o alta marinata,se pune putin usturoi zdrobit si vin alb sau rosu din belsug.Se acopera cu o folie si se da iar la frigider ptr 12 ore.Se scoate pulpa si se tine intr-o sita din plastic la scurs se prajeste bine pe toate partile in ulei de masline aromatizat cu usturoi si ramurele de cimbru verde (eu am avut uscat) pana obtinem o culoare frumoasa.Am pus la cuptorul preincalzit la 160 grade timp de 2 ore si 45 min.

Am oprit coacerea si am lasat cam 2 ore la odihnit la rece se poate lasa si o noapte,a doua etapa de coacere a fost la 140 grade cam 3 ore intorcand pulpa la fiecare 30 minute-o ora si completand cu vin alb sau rosu ori de cate ori lichidul din tava scade.Se lasa la odihnit inainte de a fi servita cam 15 minute se poate servi cu o garnitura pe plac,cu piure,salate sau sosuri.Eu nu am pus la final prea mult vin ci am adaugat apa,fiecare la alegere.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Postat de momo121

Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul...

Citeste continuarea

Coaste de miel coapte la Multicooker Crock-Pot cu piure verde

Postat de katty

Coaste de miel coapte la Multicooker Crock-Pot cu piure verde

Punem coaste portionate intr-un vas cu capac si adaugam sare, piper, cimbru, oregano, usturoiul curatat si taiat felii, boiaua si vinul si amestecam bine. Punem capacul si dam la frigider pentru...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2014, 13:47
la 04.05.2014, 13:49
un deliciu!!!!si eu vreau!!
la 04.05.2014, 13:49
la 04.05.2014, 13:53
minunata fripturica
la 04.05.2014, 13:58
Miel as papa mereu

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking