Ingrediente
- organele de la un miel de 15 kg.
- 5 bucati costite de miel
- prapurul de la 1 miel
- ceapa verde
- o capatana usturoi
- usturoi verde
- patrunjel verde
- 3 felii paine
- 7 oua fierte
- 3 oua crude
- o lingurita boia de ardei dulce
- sare
- piper
- 50 ml. ulei
Mod de preparare
Organele si costitele le punem la fiert in apa cu sare , spumam din cand in cand .
Dupa aproximativ 20 de minute se strecoara si se lasa la racit .
Ceapa si verdeata se spala si se taie marunt .
Painea innmuiata in apa rece se da prin masina de tocat impreuna cu organele racite si carnea de pe costita .
Oule se fierb , se curata si se taie in doua .
Ceapa si usturoiul se calesc putin in ulei se adauga o lingurita boia de ardei , sare si piper dupa gust si se amesteca cu organele si painea macinate .
Adaugam patrunjelul si frunzele de usturoi taiate marunt la fel si cele trei oua crude ,amestecam bine totul si le aranjam in tavi .
Punem prapurul in tava , un strat de drob , jumatatile de oua si alt strat de drob si peste ele se acopera cu prapurul .
Se da la cuptorul preancalzit la temperatura de 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute .
Din cantitatile de mai sus au iesit 3 tavi de drob .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (15)
|