Drob de miel cu oua de prepelita

Postat de Sidy in Oaie
26 Mai 2012 | 6213 vizualizari
Drob de miel cu oua de prepelita

Drobul de miel este un aperitiv cu un gust deosebit, puternic aromat de verdeturile proaspete ce se gasesc din belsug acum in piete. Are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti. Medicii nutriţionişti spun că drobul are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. Deoarece carnea de miel nu este pe placul tuturor, drobul poate fi făcut şi din carne de pui.

Ingrediente

  • Maruntaiele de la un miel
  • 500 g ficatei de pui(optional)
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1-2 legaturi patrunjel verde
  • 1-2 legaturi marar verde
  • 2 oua
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 prapur
  • putin unt
  • vegeta de casa
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 14 oua de prepelita

Mod de preparare

Organele bine spalate le taiem cubulete.

Ceapa verde si usturoiul curatate le tocam marunt.

Mararul si patrunjelul verde le tocam, de asemenea, marunt.

Incingem uleiul intr-o cratita in care vom sota ceapa verde. Adaugam apoi usturoiul tocat si maruntaiele taiate marunt.

Asezonam si lasam sa fiarba la foc mic. Daca e cazul adaugam 1/2 cana apa.

Dupa 20 de minute, cand organele sunt aproape fierte adaugam ficatul si lasam sa se innabusa la foc mic acoperit, alaturi de celelalte organe.

Fierbem ouale de prepelita 7 minute, le tinem 1 minut in apa rece apoi le cojim.

Dupa ce organele sunt gata si s-au racit putin, le mixam sau le dam prin masina de tocat.

Adaugam verdeturile tocate, cele 2 oua intregi, pesmetul, vegeta de casa .Daca este necesar mai asezonam.Amestecam bine compozitia sa se omogenizeze bine.

O forma de guguluf o ungem cu unt apoi asezam in ea prapurul ce a stat in apa rece pina acum.Rasturnam 1/2 din compozitia de maruntaie, asezam ouale de prepelita roata, roata , apoi punem restul compozitiei si acoperim cu marginile praporului.

Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 de grade C cam 30-40 de minute pina se aureste deasupra.

Portionam drobul si se poate servi atat cald cat si rece.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Retete similare

Drob de miel cu verdeata si leurda

Postat de Sim0naWorld

Drob de miel cu verdeata si leurda

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici   si le-am pus...

Citeste continuarea

Drob de miel

Postat de diaconta

Drob de miel

Organele de miel le-am fiert în apa cu sare,apoi le-am taiat bucati mici. Am fiert ouale Ceapa verde si verdeata le-am taiat marunt si le-am prajit cu putin ulei. Am pus maruntaiele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.05.2012, 14:54
Grozav ! am facut si de Paste , dar il voi repeta si martea viitoare
la 26.05.2012, 15:12
foarte frumos arata!! trebuie sa fac si eu ca tare imi e pofata...
la 26.05.2012, 15:18
bun bun
la 26.05.2012, 15:41
like
la 26.05.2012, 15:42
bine mai arata mai Sidonia!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking