Coronita de miel umpluta cu drob

Postat de Sidy in Oaie
5 Iun 2010 | 11717 vizualizari
Coronita de miel umpluta cu drob

De Pasti puteti prepara aceasta reteta din carne de miel ...

Ingrediente

  • 2 costite de miel intregi
  • 1 pahar vin alb
  • 1/2 pahar ulei
  • 4-5 catei usturoi
  • cimbru
  • rozmarin
  • 100 g leurda
  • 1 ceapa
  • maruntaiele de la un miel
  • 200 g ficat de pui sau de vitel
  • 150 g ceapa verde
  • 3-4 oua
  • sare
  • piper
  • boia
  • enibahar
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 1 felie paine
  • usturoi verde
  • 2-3 linguri ulei
  • praporul de la miel
  • 50 g unt

Mod de preparare

Costitele de miel se tin la marinat intr-un bait facut din vin, ulei, usturoi,cimbru, rozmarin, leurda, ceapa, sare si piper cam 4-5 ore( la rece)
Dim maruntaiele de miel( mai putin ficatul) bine spalate si taiate in bucati, se face o tocanita cu ceapa. Se prajesc toate la foc mic , acoperite, pina cand scade apa ce o lasa.
Se lasa la racit, apoi se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud, painea muiata si bine stoarsa
Se adauga ouale crude, cateva frunze de ceapa verde si usturoi verde, feliate subtiri, mararul si patrunjelul tocate marunt, apoi , se amesteca bine si se asezoneaza.
Costitele dupa ce au stat in bait se cresteaza la varf cam 2-3 cm si se dau cu o compozitie facuta din ulei, sare piper si boia.Se ung bine cu mana , apoi coasem costitele una de alta, cu cotletul spre interior.
In coronita formata punem praporul rasfrant peste marginile coronitei si umplem cu drobul. Marginile praporului le impachetam peste drob si adaugam cateva bucatele de unt deasupra.
Coronita umpluta o punem intr-o tava unsa ( in care mai putem adauga cateva bucati de carne de friptura, daca vrem) pe care o dam la cuptorul dinainte incalzit.Adaugam si o cana din baitul in care a stat carnea si lasam sa se rumeneasca frumos si sa se coaca carnea.

Una peste alta, o reteta delicioasa pe care o puteti pregati din carne de miel de Pasti.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita de miel umpluta cu drob" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de ied

Postat de Dya

Friptura de ied

Se curata pulpele de iedut si se spala foarte bine in apa rece. Se asaza intr-un vas cat mai incapator (de preferat, cu capac) si se ung cu ulei. Se condimenteaza foarte bine, se adauga...

Citeste continuarea

Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

Postat de MotanLaOale

Pulpa de miel la cuptor cu afumatura

Pulpa se curata, se spala si se usuca cu un prosop absorbant. Se fac taieturi adanci pe toata latimea ei din 3 in 3 centimetri pe ambele parti. Se presara sare grunjoasa, piper si boia si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.06.2010, 07:56
prima, deci e a mea!
la 05.06.2010, 07:56
'neata buna, Sidy!!
la 05.06.2010, 07:58
am pus di furci, desi coastele alea-mi plac sa le pap cu mana. Mor dupa miel si acum mai am in congelator, ca am avut 3
la 05.06.2010, 08:10
ce minunatie ai facut tu aici!
la 05.06.2010, 08:42
ce bunatate.... pun si eu furculitele, dar sigur mananc cu mana daca imi dai o bucatica.....

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking