Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă

Postat de Satisfyyourcravings in Oaie
10 Mai 2013 | 6427 vizualizari
Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă

Ingrediente

  • Pentru costițe:
  • 6 costiţe mici de miel cu puţină grăsime
  • 4 căței de usturoi
  • 2 crenguțe cimbru proaspăt
  • 3 crenguţe de rozmarin proaspăt
  • 1 morcov mediu, tăiat rondele
  • 3/4 pahar vin roșu (eu am folosit Croix de Rambeau 2009)
  • câteva frunze de mentă proaspătă
  • Pentru cartofi:
  • 6 cartofi noi, mici, cu coajă, tăiați longitudinal în 2
  • 10 grame unt nesărat
  • 2 căței de usturoi tocați
  • sare/piper

Mod de preparare

Într-un mojar, se amestecă 2 căței de usturoi cu puțină sare grunjoasă, crenguțele de cimbru și 1 crenguță de rozmarin, până rezultă o pastă omogenă. Se ung costițele cu emulsia obținută anterior și se lasă la marinat minim 1 oră.

Într-o tavă, se așează rondelele de morcovi, apoi restul de rozmarin, costițele de miel și 2 căței de usturoi cu tot cu coajă și se stropește cu vin și 30 ml apă. 

Se introduce în cuptorul preîncălzit la 210 de grade Celsius, pentru 30 de minute, întorcându-le la jumătatea timpului. Se lasă la odihnit încă 10 minute în cuptor.

Cartofii se fierb 5 minute în apă fierbinte cu sare. 

 Untul se topește într-o tigaie și când nu mai face spumă se adaugă cartofii. Se lasă 3-4 minute la foc mediu spre mare, apoi se întorc și se mai lasă câteva minute. 

Se toarnă în tigaie 20 ml apă și se acoperă imediat. Se lasă 4 minute, scuturând tigaia din când în când.

Se ia tigaia de pe foc, se adaugă usturoiul tocat şi rozmarinul, se acoperă și se lasă la infuzat 5-10 minute.

Costițele de miel se ornează cu frunze de mentă proaspătă și se servesc alături de cartofii aromați.

Daca ti-a placut reteta noastra "Costiţe de miel la cuptor cu vin roşu şi mentă" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de gaby_d

Tocana de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

Portioneaza carnea in bucati mai mari sau mai mici, cum iti e pe plac :) Spal-o apoi usuc-o cu-n servet. Intr-un bol amesteca vinul cu boiaua, rozmarin (nu pune prea mult), sare si piper....

Citeste continuarea

Tocana de berbecut cu cartofi

Postat de mihaelar63

Tocana de berbecut cu cartofi

 Legumele se curata si se spala. Carnea se taie in portii mari. Ceapa se taie marunt. Se maruntestesc rosiile. Ardeii se taie cubulete. Sarati carnea  de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2013, 12:16
pe gustul meu,arata fantastic
la 10.05.2013, 12:20
Aici sunt fana,puteai sa pui mai multe costite,ca abia-mi ajung pe o masea...
la 10.05.2013, 12:21
CE BİNE ARATA
la 10.05.2013, 12:23
Cleme)
la 10.05.2013, 12:24
M-am gândit că e de ajuns că are și cartofi , dar data viitoare voi ține minte! Promit, Cleme dragă!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking