Friptura de miel la cuptor

Postat de rocsi_1612 in Oaie
25 Apr 2012 | 9457 vizualizari
Friptura de miel la cuptor

Ingrediente

  • 5 kg carne de miel
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • jumatate legatura marar verde
  • 1 ceapa uscata
  • jumatate capatana de usturoi
  • 1 lingura sare
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingura boia de ardei
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lingura boabe de piper
  • circa 1 litru vin rosu
  • 1 cana otet

Mod de preparare

Carnea de miel se spala foarte bine in multe ape si se indeparteaza toate impuritatile. Se taie bucati potrivit de mari.

Intr-un bol punem otetul si circa 2 cani de apa si dam drumul bucatilor de carne acolo si le lasam circa 2 ore pentru a mai indeparta mirosul de miel. Ceapa si usturoiul verde le spalam si le tocam. Mararul il spalam,indepartam cozile si il taiem cat mai marunt. Ceapa uscata o curatam si o taiem rondele. Usturoiul il curatam si il pisam.

Intr-un bol mai mare punem toata verdeata tocata,ceapa rondele si usturoiul pisat. Turnam vinul,sarea,piper,boia de ardei si foile de dafin rupte bucatele si le amestecam bine. Scoatem carnea din otet,o trecem pe sub un jet de apa rece,apoi  o punem in bolul cu bait. Punem si o canita apa, amestecm bine si dam carnea la frigider pentru 24 de ore,dar acoperim vasul cu o folie.

A doua zi, punem carnea intr-o tava mai mare. Punem si putin din bait,iar restul il oprim ca mai stropim carnea din cand in cand. Deasupra punem boabe de piper si introducem tava in cuptorul incins.

O lasam la foc potrivit,o mai invartim din cand in cand si o mai stropim cu bait-ul ramas. Cand este bine patrunsa ,oprim cuptorul si acoperim friptura pentru a se pastra frageda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Friptura de miel cu vin si usturoi

Postat de MotanLaOale

Friptura de miel cu vin si usturoi

Sfertul de miel se portioneaza, se curata, se spala bine si se usuca. Intr-o tava se pune uleiul si bucatile de miel si se ung bine cu ulei. Se presara sare, boia, piper si se pune vinul...

Citeste continuarea

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

Postat de katty

Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot

Curatam pulpa de piei si grasime si o crestam din loc in loc. Presaram condimentele peste ea, apoi uleiul si o masam bine. Asezam pulpa intr-un vas incapator si turnam vinul. Acoperim cu folie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2012, 20:34
buna friptura
la 25.04.2012, 20:35
ce prezentare frumoasa!
la 25.04.2012, 20:36
arata bine
la 25.04.2012, 20:46
avem si fripturica
la 25.04.2012, 20:48
buna buna

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking