Ingrediente
- 1pulpa de miel
- 3-4 bucati de cotlet
- 1-2 bucati gat
- ceapa verde
- 1 capatana usturoi
- usturoi verde
- patrunjel verde
- 50 ml. ulei
- boia de ardei rosie
- piper negru macinat
- sare dupa gust
- 200 ml. vin alb
- 200 ml. apa
Mod de preparare
Spalam carnea .
Pregatim o solutie din ulei, piper , boia , sare , capatana de usturoi pisat si trecem bucatile de carne prin aceasta solutie .
Intr-o tava asezam ceapa verde , frunzele de patrunjel si usturoiul verde
Carnea data prin condimente o punem pe patul de verdeata , turnam 200 ml. apa calda in tava , acoperim tava cu o folie de aluminiu si o dam la cuptorul preancalzit pentru aproximativ o ora .
Scoatem folia si lasam descoperita friptura aproximativ 20 de minute la 200 grade , carnea va capata o crusta rumena .
Turnam 200 ml. vin peste carne si mai lasam 15-20 minute la cuptor.
Se serveste cu garnitura de cartofi sau spanac , castraveti murati ,este o friptura delicioasa .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|