Ingrediente
- 2 cani faina
- jumatate de lingurita de sare
- jumatate de cana si 2 linguri de zahar pudra
- o lingurita esenta de vanilie
- un pachet de unt
- o lingurita de apa
- 2 linguri de "ceai" (Eu am folosit Rooibos Orange-Peppermint)
Mod de preparare
Se amesteca faina cu sarea si zaharul pudra. Se adauga vanilia, apa, untul si "ceaiul". Se amesteca pana se formeaza un aluat omogen. Se rastoarna aluatul rezultat pe o bucata de folie alimentara si se modeleaza sub forma de cilindru cu diamentrul de 2 cm. Se impacheteaza strans la fel ca salamul de biscuiti si se introduce in frigider pentru minim 30 de minute. Se poate pastra si in congelator, daca doriti sa scurtati timpul. Important este ca aluatul sa aiba o structura ferma pentru a putea fi taiat.
Dupa ce a expirat timpul de refrigerate/ congelare, se indeparteaza folia si se taie aluatul in felii de grosimea dorita ( in imagine, ~ jumatate de cm). Se aseaza biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt la distanta intre ei si se introduc in cuptorul preincalzit la 190 de grade aproximativ 12-14 minute, pana cand marginile devin usor maronii. Se lasa la odihnit in tava 5 minute si apoi se transfera pe un grilaj de metal.
Se pot pastra pana la o luna, in cutii inchise ermetic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shortbread cu Rooibos si menta marocana" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|